Wednesday, March 16, 2022

Uppsats om aktuella frågor

Uppsats om aktuella frågor



Vad är det att vara människa? LIVET ÄR EN LÅNG RESA MELLAN MÄNNISKAN OCH ATT VARA MÄNSKLIGHET - DHWANIT GOR Vinnare. Ange ditt namn eller användarnamn för att kommentera. Den föreslog en penningavgift på upp till tre gånger förlusten för statskassan eller vinster gjorda av kryptovalutanvändaren uppsats aktuella affärer är högre. De första sju konserterna ägde rum på scenen vid Tansens mausoleum och Mohammad Ghaus grav, uppsats aktuella affärer. Energibesparing är en stor nödvändighet som krävs för vårt framtida välbefinnande, så det borde vara praxis för alla att ägna sig åt energibesparing för att göra vår jords framtid ännu bättre. Synpunkter på regionalt övergripande ekonomiskt partnerskap:





Antagningsuppsats om Drexel University



Ett 5-sidigt påstående att elektroniska medier är en av de mest inflytelserika enheterna i den moderna världen. Denna tidning varnar dock för att även om vi definitivt är bättre informerade om aktuella världshändelser som ett resultat av TV och radio, är vi också föremål för manipulation av media. På många sätt kan man säga att vi vaggas in i en känsla av självgodhet av det glödande ljuset och det ständigt närvarande surret från elektroniska medier. Detta ljus och ljud informerar inte nödvändigtvis så mycket som det förblindar och dövar oss för verkligheten av världshändelser.


Bibliografin listar 3 källor. En femsidig uppsats som tar upp de viktigaste händelserna i Koreakriget, behandlingen av krigsfångar, problemen kring vapenstilleståndet och den nuvarande situationen mellan nord och syd. Bibliografin listar 8 källor. Denna 5-sidiga rapport diskuterar de aktuella populära trenderna som sprids av elektroniska medier och hur sådana trender och elektroniska medier direkt påverkar en individs världsbild. Bibliografin listar 4 källor. En 8:a uppsats aktuella affärer uppsats om Titanics förlisning. Skribenten beskriver händelserna uppsats aktuella affärer inträffade och hur oväntad hela tragedin var.


Den efterföljande kontroversen om ansvar och specifika händelser analyseras genom relaterade artiklar. En genomgång av fynden sedan Titanics upptäckt under 's ingår också. Bibliografin listar 10 källor, uppsats aktuella affärer. Detta 6-sidiga dokument diskuterar händelserna som inträffade med UPS Flight och hur National Transportation Safety Board implementerade nya säkerhetsprocedurer på grund av dessa händelser. Det finns 5 källor citerade. En 5-sidig uppsats som undersöker Agatha Christies användning av överraskande slut i hennes mordmysteriumromaner.


Speciellt övervägda är romanerna 'The Mysterious Affair at Styles', 'The Murder of Roger Ackroyd', 'And Then There Were None' och 'Curtain. Bibliografin listar 5 källor. En 5-sidig uppsats om uppsatsen av Edward Hallett Carr med titeln The Historian and His Facts. Uppsatsen undersöker några intressanta punkter när det gäller historia och om mycket av det är verklig sanning eller helt enkelt en tolkning av fakta som läggs fram för historikern. Carr får läsaren att ifrågasätta all historia de någonsin har blivit utsatt för. Även om vissa fakta utan tvekan kan vara sanna, är all historia i huvudsak någon annans redogörelse för händelserna. Alla har sitt eget perspektiv och sin egen analys av varje given händelse och detta kommer att påverka hur historien registreras.


En 7-sidig uppsats som listar flera skäl till att USA inte borde attackera Irak i syfte att avsätta Saddam Hussein. Medan det inte finns någon uppsats aktuella affärer att Hussein sannolikt är en av de mest onda individerna på planeten, att avlägsna honom med våld öppnar USA för en mängd andra problem, uppsats aktuella affärer. Inte minst av dessa uppsats aktuella affärer synen på USA som en förtryckande översittare, som dikterar för en annan suverän nation hur den kommer att sköta sina angelägenheter. Även om USA verkligen borde kunna genomföra avlägsnandet av Hussein från makten, är dess uttalade mål att avveckla Al Qaida. Att attackera Irak kommer sannolikt bara att ha motsatt effekt genom att ge blivande terrorister incitament att ansluta sig till terroristgruppen som inte är bland dem som Irak formellt stöder.


Bibliografin listar 12 källor. Syftet med en självreflekterande uppsats är att se in i sig själv och kritiskt överväga orsakerna till, liksom det sätt på vilket, jag komponerade min litterära komposition. Reflekterar tillbaka på originalet Veterans Affairs Benefits, uppsats aktuella affärer, det är tydligt hur involverad jag blev i projektet; Jag tyckte att ämnet var så fascinerande att jag efterforskade mycket mer och skrev många fler sidor än vad som egentligen krävdes. Faktum är att kännetecknet för en kvalitetsuppgift är när eleven överskrider det maximala antalet sidor eftersom han är så upptagen med att lära sig. Bibliografi listar 2 källor. Ett papper på 10 sidor. I mars den kurdiska staden uppsats aktuella affärer Halabja i Irak attackerades brutalt av irakisk militär med kemiska bomber samt med artilleri- och klusterbomber.


Det var inte den första kemiska attacken mot en kurdisk by men det var den värsta. Den här uppsatsen rapporterar vad som hände och det efterföljande förnekandet av händelsen. Författaren diskuterar också det internationella samfundets misslyckande att reagera. Uppsatsen diskuterar också vad som kan göras för att förhindra framtida folkmord. Bibliografin listar 6 källor. Den här rapporten på 15 sidor diskuterar händelsen som är elektronisk handel. Elektronisk handel har vuxit fram som ett mainstream-fenomen -- det är inte längre en teknisk elits förbehåll. Nystartade företag och organisationsmodeller har utvecklats inom tillverkning och andra företag, allt från industriproduktion till hemhantverkare för att föra samman köpare och säljare på den nya elektroniska marknaden.


Den här rapporten tittar på många av övervägandena för tillverkning, diskuterar potentiella problem och undersöker potentialen för onlinemarknaden för tillverkningsproblem. Bibliografin listar 14 källor. En 5-sidig diskussion om vikten av elektroniska kommunikationsformer. Understryker den kritiska karaktären hos denna form av kommunikation i särskilt affärsmiljön. Effektiv kommunikation i affärsvärlden kan göra skillnaden mellan företags framgång eller misslyckande och tillkomsten av elektroniska kommunikationsformer till denna arena av våra liv har faktiskt haft en enorm inverkan på affärsvärlden, uppsats aktuella affärer.


En 5-sidig undersökning av värdet av World Wide Web i utbildningsmiljön. Diskuterar fördelen med enkel tillgång till tusentals resurser som kanske eller kanske inte är tillgängliga via mer traditionella hårda källor. Understryker att elektroniska resurser som de som finns på World Wide Web är att föredra framför tryckta resurser eftersom de lätt kan sökas i och manipuleras. En fantastisk självbiografisk essä på tre sidor om Billys inställning till sitt zoo uppsats aktuella affärer Vonnegut-cirkularitet, uppsats aktuella affärer. Punkterna som togs upp uppsats aktuella affärer några av de kronologiska händelserna, vetenskapen om Montana, temat tid och krig, uppsats aktuella affärer. Skriven som fiktion baserad på fakta ur Billys perspektiv. Inget ämne eller ämne är för svårt för vårt professionella team!


Hänvisa a uppsats aktuella affärer. fredag, uppsats aktuella affärer, 7 januari, DU SÖKTE : Aktuella händelser World Affairs, uppsats aktuella affärer. De elektroniska medierna: möjligheter till felaktig information och felaktig riktning Ett 5-sidigt påstående att det elektroniska mediet är ett uppsats aktuella affärer de mest inflytelserika enheterna i den moderna världen. Koreakriget Ett femsidigt papper som tar upp de viktigaste händelserna i Koreakriget, behandlingen av krigsfångar, problemen kring vapenstilleståndet och den nuvarande situationen mellan nord och syd. Medias inflytande i ett individuellt liv Denna femsidiga rapport diskuterar de aktuella populära trenderna som sprids av elektroniska medier och hur sådana trender och elektroniska medier direkt påverkar en individs världsbild.


Flygens lärdomar Detta 6-sidiga dokument diskuterar händelserna som inträffade med UPS Flight och hur National Transportation Safety Board implementerade nya säkerhetsprocedurer på grund av dessa händelser. Hur Agatha Christie använder överraskande slut i sina romaner En 5-sidig uppsats som undersöker Agatha Christies användning av överraskande slut i hennes mordmysteriumromaner. The Truth in History En 5-sidig uppsats om uppsatsen av Edward Hallett Carr med titeln The Historian and His Facts. Argument mot att attackera Irak Ett 7-sidigt papper som listar flera skäl till att USA inte borde attackera Irak i syfte att avsätta Saddam Hussein. Självreflekterande uppsats: Veterans Affairs Benefits 4 sidor lång. Halabjamassakern Ett papper på 10 sidor. E-handel Den här rapporten på 15 sidor diskuterar händelsen som är elektronisk handel.


Elektronisk kommunikation: Den enskilt viktigaste faktorn i kommunikationshantering En 5-sidig diskussion om vikten av elektroniska kommunikationsformer. World Wide Web och utbildning En 5-sidig undersökning av värdet av World Wide Web i utbildningsmiljön. Billy Pilgrim On Trafamadore En fantastisk självbiografisk essä på tre sidor om Billys förhållningssätt till sin djurparksupplevelse – i Vonnegut-cirkularitet. Vi finns i USA och vi är ett amerikanskt företag. Alla våra författare har högskoleexamen och har minst 14 uppsats aktuella affärer erfarenhet av att forska och skriva uppsatser och terminsuppsatser om hundratals ämnen. Du har inte sett några uppsatser, uppsats aktuella affärer. Avgiftsfritt utanför USA. Hem Uppsatser Ämnen Anpassade uppsatser Vanliga frågor Om oss Kontakta oss Sök och ladda ner OverEssays SiteMap.


Copyright © Essays-Now, uppsats aktuella affärer. Alla rättigheter förbehållna. Alla uppsatser säljs som forskning för att hjälpa studenter att förbereda sin egen uppsats. com ska inte plagieras. Studenter som köper våra uppsatser är OBLIGATORISKA att citera oss som källa när de skriver sin egen uppsats.





uppsats om teknik idag



Idag ska jag dela dig med en uppsats om aktuella frågor för studenter i lätta ord - läs här. Vår uppsats om aktuella frågor kommer att handla om aktuella frågor. Jag hoppas att du kommer att finna artikeln användbar. Uppsatsen om Aktuella frågor nedan kommer att besvara följande frågor:. Aktuella händelser är evenemang som äger rum i olika ämnen, som t.ex. politiken eller olika sociala intressen hos folken i ett land eller världen. Aktuella händelser ger information om de olika mästerskapen som äger rum i världen, såväl som de problem som finns i världen, och föreslår olika lösningar på dessa problem.


Nyheten innehåller också olika åtgärder som regeringen vidtagit som är till stor hjälp för människorna som bor i detta land eftersom många människor i detta land berövas sina rättigheter för att de inte är medvetna om dem. Aktuella frågor spelar också en viktig roll i landets regering genom att ta upp olika frågor för landet och även lösa olika problematiska frågor. Aktuella händelser är händelser som består av olika nyheter och information om landet och olika nyheter om människor och saker i världen.


Det finns appar som du kan använda för att följa nyheterna i ditt land och runt om i världen. Den mest använda nyhetskällan är internet, där du kan få nyheter från alla länder såväl som nyheter från hela världen. Den vanligaste källan till aktuell information är dock tidningen som ger olika reportage om aktuella händelser i landet, samt fakta om dessa händelser. Det finns flera saker som pågår i Indien som görs för utvecklingen av landet och även för att skydda livet för befolkningen i Indien, ett bra exempel är reunite, som är en mobilapplikation som lanseras för de försvunna barnen där föräldrar laddar ner applikationen i sina telefoner och sedan ladda upp bilder på barnen och olika detaljer om barnen som namn, adress och födelseplatser, när barnet väl försvinner kan det lätt hittas av den officiella igenkänningsservern där barnen kan identifieras och spåras förbi.


Ett annat aktuellt fall i Indien kommer från Haryana, där konferensen för World Union of Wholesale Markets hölls i Gurugram den 10 till oktober. För närvarande genomgår bildandet av grossistmarknader flera förändringar, vilket medför stora fördelar för grossisterna, men också för konsumenterna som köper varorna. Om Dhivehi-språket: Dhivehi-språket är ett indo-ariskt språk. Det talas i Indien, Lakshadweep och Maldiverna. Höjdpunkter: Fartyget sjösattes av Pushpa Bhatt, make till försvarsminister Ajay Bhatt, som var huvudgäst vid evenemanget. Den primära rollen för dessa undersökningsfartyg skulle vara att genomföra fullskaliga kust- och djupvattenhydrografiska undersökningar av hamnar och hamnar, och bestämma navigeringskanaler och rutter. Nyckelpunkter om Sandhayak: Dessa fartyg har designats och utvecklats av Defense Public Sector Undertaking DPSU, Garden Reach Shipbuilders and Engineers GRSE Limited, som är bland de ledande krigsfartygsbyggarna i Indien.


Dess utformning är i överensstämmelse med tillämpliga bestämmelser och föreskrifter från klassificerade samfund. Dessa undersökningsfartyg av Sandhayak-klass är utrustade med ny generation hydrografisk utrustning för att samla in oceanografiska och geofysiska data. Fartygen är meter långa, 16 meter breda med en djup deplacement på 3, ton och ett antal personal. Fartygets framdrivningssystem består av två huvudmotorer i dubbelaxlad konfiguration och är designad för en marschfart på 14 knop och maxfart på 18 knop. Fartyget har tagit sitt namn från det första fartyget av de dåvarande undersökningsfartygen av Sandhayak-klassen. Den dåvarande Sandhayak sjösattes för övrigt också i Kolkata för 44 år sedan, den 6 april. Dessa fartyg kan också utföra roller som Sök och räddning och katastrofhjälp, förutom att fungera som sjukhusfartyg med begränsade faciliteter under nödsituationer.


Dessa undersökningsfartyg kommer att ha över 80 procent inhemskt innehåll. Höjdpunkter: För att uppmärksamma detta tillfälle har postavdelningen släppt ett speciellt dagsomslag och ett jubileumsfrimärke. Året markerar också 50 år av starten av Missile Vessel Squadron, även känd som Killers. Om 22:a missilfartygsskvadronen: Den 22:a missilfartygsskvadronen etablerades formellt i Mumbai i oktober med tio Veer klass och tre Prabal klass missilbåtar. Dessa missilbåtar transporterades till Indien på tunga handelsfartyg och togs i drift tidigt i Kolkata.


De döptes i eld samma år under Indo-Pak-kriget där de spelade en avgörande roll i krigets utgång. Det har också deltagit i flera uppdrag inklusive Operation Vijay, Operation Parakram och även under det ökade säkerhetstillståndet efter Pulwama-attacken. Skvadronen hade mottagit flera stridsutmärkelser inklusive 1 Maha Vir Chakra, 7 Vir chakras och 8 Nausena Medals Gallantry. Obs: För närvarande importeras elektrolysanläggningar. Detta är ett första initiativ i sitt slag för att stödja landets åtagande att uppnå mål för förnybar energi och minska utsläppen av växthusgaser. Landet siktar på att nå nettonollutsläpp genom och vill höja andelen förnybar energi i sin energimix till 50 procent med från nuvarande 38 procent.


Varför finns det ett behov av Alkaline Electrolyser Technology? Raffinaderier använder stora mängder väte för avsvavling för att tillverka bensin, diesel och andra kemikalier. För närvarande tillverkas väte vid raffinaderiet via. ångreformering av naturgas, men detta resulterar i höga CO2-utsläpp. Därför sätter raffinaderierna upp storskaliga elektrolysörer för att producera grönt väte från vatten och därigenom minska kolväteproduktionen. Vägen framåt: Bharat Petroleum har planer på att utöka sin portfölj av förnybar energi med sol, vind och biobränslen. Bolaget planerar att uppnå nettonollutsläpp genom att dessutom avser företaget att möta effektkraven för nya projekt i sina raffinaderier, främst från förnybara källor.


BPCL är ett indiskt regeringsägt olje- och gasbolag. Det är under ägande av Ministry of Petroleum and Natural Gas, Indiens regering. Det grundades i Det har sitt huvudkontor i Mumbai, Maharashtra. Om BARC: Det är en akronym för Bhabha Atomic Research Center. BARC är Indiens främsta kärnforskningsanläggning, med huvudkontor i Trombay, Mumbai, Maharashtra. Det är ett tvärvetenskapligt forskningscenter med omfattande infrastruktur för avancerad forskning och utveckling som täcker hela spektrumet av kärnvetenskap, teknik och relaterade områden.


Tidigare har Indiens regering skapat Atomic Energy Establishment, AEET med Homi J. Bhabha även känd som "Father of Indian Nuclear Programme", som grundande direktör den 3 januari Efter Homi Jehangir Bhabhas död i , döptes centret om till Bhabha Atomic Research Center den 22 januari. Projektet heter Samudrayaan. Om Deep Ocean Mission Deep Ocean Mission, som genomförs av National Institute of Ocean Technology NIOT , är ett initiativ för att utforska Deep Ocean efter resurser och utveckla djuphavsteknologier för hållbar användning av havets resurser.


Om NIOT National Institute of Ocean Technology NIOT är ett autonomt institut under ministeriet för geovetenskaper, under ministeriet för geovetenskaper MoES. Personalsfär av 2. Nyckelpunkter: Dagen har firats sedan dess och leds av Bureau of Energy Efficiency BEE. Denna dag leds av Union Ministry of Powers Bureau of Energy Efficiency BEE för att öka medvetenheten om global uppvärmning och klimatförändringar och även för att främja insatser för att spara energiresurser. Detta tillfälle har firats sedan när leds av maktministeriet. Energiministeriet firade energisparveckan i december under Azadi Ka Amrit Mahotsav.


Som en del av firandet har BEE under maktministeriet organiserat olika program. Dagens betydelse: Dagen firas för att öka medvetenheten om vikten av energibesparing och även för att öka medvetenheten om vikten av energi- och resurshushållning. Energibesparing är en stor nödvändighet som krävs för vårt framtida välbefinnande, så det borde vara praxis för alla att ägna sig åt energibesparing för att göra vår jords framtid ännu bättre. Att spara energi innebär att använda energi på ett klokt sätt snarare än att urskillningslöst missbruka den.


Hur kan energi sparas? Energi kan sparas genom att undvika onödig energianvändning och använda minsta möjliga energi som att stänga av lampor och fläktar när de inte används – eller minska användningen av en viss tjänst som använder energi – som att köra mindre och använda kollektivtrafik istället så att energikällorna kan sparas för framtida bruk. För att göra energisparplaner mer effektiva bör varje person inkludera energibesparing i sitt beteende. Energy Conservation Act, The Energy Conservation Act, definierar de åtgärder och strategier som ska hjälpa till med att spara energi. Handlingen utfördes av Bureau of Energy Efficiency BEE. Sedan dess anordnas olika diskussioner, konferenser och workshops varje 14 december för att öka medvetenheten om energibesparing.


Dessa evenemang arrangeras över hela landet. Om Bureau of Energy Efficiency BEE: Bureau of Energy Efficiency BEE är en byrå under Indiens regering, under maktministeriet. Detta lagstadgade organ skapades i mars under energisparlagen, enligt bestämmelserna i landets energisparlag. Det fungerar enligt följande: Formulering av policyer för energibesparing. Att hjälpa till med att utveckla policyer och strategier med det primära målet att minska energiintensiteten i den indiska ekonomin. Samordning med utsedda byråer, utsedda konsumenter och andra organisationer för att identifiera och använda befintliga resurser och infrastruktur för att utföra sina funktioner. National Energy Conservation Awards: The Ministry of Power hade lanserat National Energy Conservation Awards i , för att ge nationellt erkännande till industrier och anläggningar som har gjort särskilda ansträngningar för att minska energiförbrukningen och samtidigt behålla sin produktion.


Det erkänner energieffektivitetsprestationerna i 56 undersektorer inom industri, anläggningar och institutioner. Nyckelfakta: Den nya fjärilsarten bär det vetenskapliga namnet Zographetus dzonguensis, efter Dzongu i norra Sikkim, platsen där den upptäcktes. Det är en guldgul fjäril med bruna bårder och fläckar. Artens fysiska utseende skiljer sig något och hanarnas inre strukturer skiljer sig också något. Detaljerna publicerades i en tidning i Zootaxa. Nyckelfakta: Flatbill flugsnappare är medlemmar av rubriken Rhynchocyclusin helt enkelt New World-familjen Tyrannidae.


Fyra givna arter i denna rubrik är fördelade över södra Mexiko till nordöstra Bolivia, Brasilien och östra Venezuela. De fyra arterna av släktet Rhynchocyclus är - Olivaceous flatbill Rhynchocyclus olivaceus, Pacific flatbill Rhynchocyclus pacificus och Fulvous-breasted flatbill Rhynchocyclus fulvipectus. Det finns nio underarter av Rhynchocyclus olivaceus. Alla underarter är väldigt lika varandra och de har en anmärkningsvärd beständighet i morfometriska tecken och fjäderdräktsfärgmönster. Det bevisar deras kryptiska natur. Alla arterna är storhövdade och plattnäbbade.


Om kryptisk flatnäbb: Den nyligen upptäckta arten har namngetts som kryptisk flatnäbb Rhynchocyclus cryptus efter dess anmärkningsvärda morfologiska kryptiska natur. Det står i stark kontrast till dess höga nivåer av vokal och genetisk differentiering. Arten föredrar säsongsmässigt översvämmade översvämningsskogar varzea, inklusive nedbrutna fläckar nära mänskliga bosättningar. Hot för Rhynchocyclus cryptus: Hoten är följande: Avskogning på grund av snabba framsteg av boskapsgårdar Monokulturer och implementering av stora vattenkraftsdammar vid floden Madeira som påverkar sedimentflödet.


Nyckelfakta: Embryot upptäcktes i Ganzhou i södra Kina och forskare uppskattar att det är minst 66 miljoner år gammalt. Embryot hittades inuti ett cm långt ägg och varelsen uppskattas vara 27 cm lång från huvud till svans. Detta ägg avslöjades först och lagrades i 10 år. Det tros vara en tandlös theropoddinosaurie, eller oviraptorosaurie, och har fått namnet Baby Yingliang. Oviraptorosaurier levde under kritaperioden till 66 miljoner år sedan i Asien och Nordamerika. Upptäckten av embryo har också gett forskare en större förståelse för kopplingen mellan dinosaurier och moderna fåglar.


Det mest intressanta fyndet var embryots hållning. Fossilet visar att embryot var i en krökt position som kallas "tucking", vilket är ett beteende som ses hos fåglar strax innan de kläcks. Deras resultat publicerades i iScience. De var befjädrade dinosaurier, som levde i dagens Asien och Nordamerika under sen krita, för några miljoner till 66 miljoner år sedan. De är distinkta för sina korta, näbbade, papegojliknande skallar. Nyckelfakta: Mindre florikaner är de utrotningshotade fåglarna i bustardgruppen. Mysteriet med de snabbt försvinnande fåglarna kan snart lösas med hjälp av satellitsändare monterade på dem. Telemetriövningen genomfördes i Shokaliya-landskapet i Ajmer-distriktet för att spåra mindre florikaners resa från deras häckningsplatser till deras ursprungsplatser, förmodligen i söderut.


Experimentet för att passa U. Om Lesser Florican: Lesser Florican klassificeras taxonomiskt som Sypheotides indicus. Den är också känd som likh eller kharmore och är den minsta i familjen bustard. Det är en liten och slank fågelart som tillhör bustardgruppen. Den finns i höga gräsmarker, för vilken Dehradun-baserade Wildlife Institute of India WII har lanserat ett återhämtningsprogram. Den hotade fågeln observeras i Rajasthan, Gujarat Madhya Pradesh och några andra regioner under monsunsäsongen, då den häckar och senare försvinner med sina kycklingar till okända platser.


Hot: Den är hotad både av jakt och livsmiljöförstöring. Ytterligare information: Om bustards: De är bland de tyngsta fåglarna. De har en horisontell kropp och långa bara ben som ger den ett strutsliknande utseende. Deras livsmiljö är torra och halvtorra gräsmarker, öppet land med taggskrubb, högt gräs varvat med odling. Det undviker bevattnade områden. Det finns 4 arter av bustarder som finns i Indien. De är- Great Indian Bustard GIB – Det är den största av alla. Vad är Project RE — HAB? Målet med Project RE-HAB är att avvärja elefantattacker i mänskliga bostäder med hjälp av honungsbin.


Dessa honungsbin i stängslen används för att avskräcka elefanter utan att skada dem. Processen är extremt kostnadseffektiv jämfört med andra åtgärder som att gräva diken eller sätta upp staket. Samtidigt ökar det honungsproduktionen och ökar jordbrukarnas inkomster. Hur fungerar projektet? Under projektet placeras biboxarna på elefanternas gångar. Binas surr irriterar elefanterna mest. De fruktar att honungsbina kan sticka dem på insidan av deras stam och ögon. Och därför går de inte före rutorna. Lådorna är förbundna med ett snöre. När elefanterna försöker passera genom snöret får bina att svärma mot elefanten genom att dra eller dra.


Implementering av Project RE — HAB: Project RE — HAB implementeras av Khadi and Village Industries Commission KVIC. Om KVIC: KVIC är ett lagstadgat organ inrättat enligt Khadi and Village Industries Commission Act, det fungerar under ministeriet för mikro, små och medelstora företag. KVIC:s huvudfunktion är att planera, främja, organisera och genomföra program för utveckling av Khadi och byindustrier på landsbygden. Project RE — HAB en inlämning till National Honey Mission: Project RE — HAB är en submission till National Honey Mission av KVIC.


Det lanserades för att ge medvetenhet och utbildning i att använda biboxar längs bisamhällen. Uppdraget lanserades i och är i linje med Sweet Revolution. Projektet lanserades först i Karnataka. Vad är behovet av projektet? Mellan och , runt dödsfall inträffade på grund av elefant - mänsklig konflikt. Dessutom har runt elefanter dött i mänsklig - elefantkonflikt bara under de senaste fem åren. Viktiga höjdpunkter: Samförståndsavtalet med THDCIL är det sjätte undertecknat av IREDA inom ett år för att tillhandahålla sina konsulttjänster för utvecklare av RE och energiomställning. Tidigare hade IREDA undertecknat samförståndsavtal med SJVN, NHPC, TANGEDCO, NEEPCO och BVFCL för att utöka sin teknisk-finansiella expertis för Green Energy-projekt.


Villkor för samförståndsavtalet: Enligt villkoren i samförståndsavtalet kommer IREDA att tillhandahålla teknisk-ekonomisk expertis för att utveckla RE-projekt för förnybar energi. IREDA kommer att hjälpa THDCIL att utveckla en handlingsplan för att skapa och förvärva RE-projekt för förnybar energi under de kommande 5 åren. Betydelsen av samförståndsavtalet: Detta samförståndsavtal kommer att hjälpa THDCIL att accelerera sina fotavtryck i området för förnybar energi. Samförståndsavtalet kommer att underlätta kunskapsöverföring, vilket kommer att bidra till att driva hållbar utveckling av Indien genom grön energi. Om IREDA: Indian Renewable Energy Development Agency Limited IREDA är en Mini Ratna-kategori — I Indiens regering företag under administrativ kontroll av Ministry of New and Renewable Energy MNRE. IREDA grundades den 11 mars, företaget har sedan starten spelat en katalytisk roll på den växande marknaden för finansiering av EE- och RE-projekten.


Om THDC India Limited: THDC India Limited, tidigare Tehri Hydro Development Corporation Limited, ägs av National Thermal Power Corporation Limited, Ministry of Power, Indiens regering GoI. THDCIL tilldelades "Mini Rtna-Kategori-l-status den okt" och uppgraderades tp Scjedi;e "a" PSU i juli" av GoI. Företagets nuvarande CMD är Shri R. K Vishnoi. Denna information gavs av unionens utbildningsminister, Shri Dharmendra Pradhan i ett skriftligt svar i Rajya Sabha. Nyckelpunkter: Riktlinjerna beskriver olika former av digital utbildning inklusive online-läge som är mer beroende av tillgången på internet, delvis online-läge som använder den blandade metoden för digital teknik och andra offlineaktiviteter, och offline-läge som använder tv och radio som en viktig undervisningsmedel för utbildning.


Dessa riktlinjer är till för skolchefer, lärare och föräldrar som beskriver behovsbedömning, planering och steg för att implementera digital utbildning samtidigt som cybersäkerhet och integritetsåtgärder garanteras. De är: Planera-Recension-Arrangera-Guide-Yak-prat -Tilldela-Spåra-Uppskatta. Riktlinjerna har utarbetats av NCERT National Council of Education Research and Training Sysselsättningsgenereringssystem: Ministeriet för landsbygdsutveckling implementerar för närvarande tre välfärdssystem för sysselsättningsgenerering. Detaljerna i detta avseende är följande: — Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme MGNREGS: Detta är ett efterfrågestyrt löneanställningsprogram som ger minst hundra dagars garanterad löneanställning under varje räkenskapsår till varje hushåll vars vuxna medlemmar frivilligt utföra okvalificerat manuellt arbete.


Deen Dayal Upadhyaya Grameen Kaushalya Yojana DDU-GKY : Detta är ett placeringskopplat kompetensutvecklingsprogram för löneanställning. Vissa av sådana praktikanter kan också söka vanliga lönejobb. Det lanserades under Key Details: Ovanstående mål för NEP för jämlik utbildning av hög kvalitet för flickor och transpersoner uppfylls genom specifika bestämmelser under Samagra Shiksha 2. Institutionen för skolundervisning och läskunnighet, under utbildningsministeriet har utvecklat riktlinjer för skolsäkerhet och -säkerhet för att fastställa skolledningens ansvarighet i frågan om säkerhet och säkerhet för barn som studerar i statliga, statligt stödda och privata skolor och har cirkulerade samma sak till alla stater och UT.


Riktlinjerna är baserade på följande tredelade tillvägagångssätt för säkerhet och trygghet för barn i skolan: Ramar för ansvarsskyldighet och rättsliga bestämmelser, strategi för säkerhet i hela skolan och multisektoriell strategi. NIPER står för National Institute of Pharmaceutical Education and Research Key Points: Lagstiftningen antogs av Rajya Sabha med en röstomröstning. Det syftar till att ändra den ursprungliga lagen om att förklara ytterligare sex National Institute of Pharmaceutical Education and Research som institutioner av nationell betydelse. Dessa institut är belägna i Ahmedabad, Guwahati, Hyderabad, Hajipur, Kolkata och Raebareli. NIPERs är till för att stärka och förbättra forskningen inom läkemedelssektorn i Indien.


Utmaningen har organiserats med utvalda Smart Cities som kommer att publicera högkvalitativa GIS-datauppsättningar. Utmaningen kommer att börja för de registrerade deltagarna den 1 januari och avslutas i slutet av januari. Utmaningen har utformats för att främja geospatial policy och för att göra Indien till en geospatial nation. Dela och integrering av ett brett utbud av data kommer att ge medborgare och företag möjlighet att skapa, bedöma och använda geospatial data och information för att ge människor makt och göra stadstjänster och applikationer mer effektiva. Azadi Ka Amrit Mahotsav: Azadi Ka Amrit Mahotsav är ett initiativ från Indiens regering för att fira och fira 75 år av progressivt Indien och dess folks, kulturs och prestationers ärorika historia.


Läs mer Indisk politik Ändringsförslag för vallagar, den 20 december antog Lok Sabha ändringsförslaget för vallagar som syftar till att koppla väljaridentitetskort med Aadhaar. Nyckelpunkter: Enligt unionslagstiftaren Kiren Rijiju kommer lagstiftningen att stoppa falsk röstning i landet och rena valsystemet. Sådana personer kommer att tillåtas att tillhandahålla andra handlingar som kan föreskrivas. Om lagförslaget Olika delar av lagen om representation av folket, och kommer att ändras. Höjdpunkter: Panelen har som medlemmar Ajay Bhushan Pandey, tidigare finanssekreterare; Prof. Malhotra, medlemssekreterare i Indian Council of Social Science Research; och Sanjeev Sanyal, främsta ekonomiska rådgivare till centret.


Kommittén kommer också att undersöka olika tillvägagångssätt som hittills följts i landet för att identifiera ekonomiskt svagare sektioner, och rekommendera kriterier som kan antas för att identifiera EWS-kategorin i framtiden. Vilken roll spelar guvernörer på statliga universitet? Kerala-kontrovers: I november månad utsågs Gopinath Ravindran till VC vid Kannur University för ytterligare fyra år. Staternas guvernörer: Staternas guvernörer har liknande befogenheter och funktioner på statlig nivå som Indiens president på central nivå. Lagförslaget syftar också till att införa skydd för äggdonatorer, graviditetssurrogat och barn som fötts genom ART-tjänster. I propositionen föreslås bildande av en riksstyrelse. Riksstyrelsen ska fastställa en uppförandekod som ska följas av personer som arbetar på kliniker, för att fastställa minimistandarder för fysisk infrastruktur, laboratorie- och diagnosutrustning och sakkunnig personal som ska anställas av kliniker och banker.


Brott enligt lagförslaget inkluderar kliniker som erbjuder könsval, övergivande eller exploatering av barn födda genom ART, försäljning, köp eller import av mänskliga embryon och utnyttjande av de berörda paret eller donatorerna i någon form. Föreslagna fängelsestraff för överträdelser sträcker sig från fem till 12 år och böter från 5 lakh till 25 lakh Rs. Lagförslaget har uteslutit levande par, ensamstående män och HBTQ-gemenskapen. Bakgrund: Regeringen hade arbetat på lagförslaget för att reglera ART-industrin sedan det först utarbetades av Indian Council of Medical Research ICMR.


Lagförslaget presenterades först i Lok Sabha i men kammaren hade hänvisat det till en ständig kommitté. Om ART: Assisted Reproductive Technology ART är en teknik som används för att behandla infertilitet. Det inkluderar fertilitetsbehandlingar som hanterar både en mans spermier och en kvinnas ägg. Det fungerar genom att ta bort ägg från en kvinnas kropp och blanda dem med spermier för att göra embryon och sedan sätts embryona tillbaka i kvinnans kropp. Den vanligaste och mest effektiva typen av ART är provrörsbefruktning IVF. Men ibland använder ART-procedurerna donatorägg, donatorspermier eller tidigare frysta embryon. Det kan också involvera en surrogatbärare. De vill att centret ska skapa en separat stat enligt artiklarna 2 och 3 i konstitutionen.


Bland de 19 anmälda schemalagda stammarna i Tripura är Tripuris aka Tipra och Tiprasas de största. Enligt folkräkningen finns det minst 5 stycken. Hur uppstod efterfrågan? Tripura var ett kungadöme som styrdes av Manikya-dynastin från slutet av 1200-talet fram till undertecknandet av anslutningsinstrumentet med den indiska regeringen den 15 oktober. Kravet härrör främst från ursprungsbefolkningens oro i samband med förändringen i demografin av staten, vilket har reducerat dem till en minoritet.


Det hände på grund av fördrivningen av bengaler från det dåvarande östra Pakistan mellan och Om artikel 2 och 3 i konstitutionen: artikel 2 i konstitutionen handlar om tillträde eller etablering av nya stater. Tripura Tribal Areas autonoma distriktsråd TTADC bildades under det sjätte schemat i konstitutionen för att säkerställa utveckling och säkra stamsamhällenas rättigheter och kulturarv. Rådet består av 30 ledamöter varav 28 är valda medan två nomineras av guvernören. Dessutom, av de 60 församlingsplatserna i staten, är 20 reserverade för schemalagda stammar. Den föreslår också dedikerade organ för att säkerställa rättigheterna för Tripuris och andra aboriginska samhällen som bor utanför Tripura.


Viktiga detaljer: Minister för personal och utbildning Dr. Jitendra Singh presenterade Delhi Special Police Establishment Amendment Bill och The Central Vigilance Commission Amendment Bill, och för att ersätta förordningar som hade införts under uppehållsperioden. De två lagförslagen antogs separat genom röstomröstning i Lok Sabha. Dessa lagförslag syftar till att ersätta två förordningar som utfärdades förra månaden. "Delhi Special Police Establishment Amendment Bill", söker ändring i Delhi Special Police Establishment Act, Lagförslaget ersätter också Delhi Special Police Establishment Amendment Ordinance, som offentliggjordes i november. "Central Vigilance Commission Amendment Bill, "förs att ändra lagen om central vaksamhetskommission, den 14 november hade centret flyttat en förordning om densamma, som president Ram Nath Kovind hade samtyckt till.


Genom denna föreslagna lagstiftning strävar centret efter att förlänga mandatperioden för direktören för verkställighetsdirektoratet ED till fem år. Centern är planerad att flytta dessa två lagförslag i Rajya Sabha. För närvarande är chefen för ED utsedd för en period som sträcker sig upp till två år. Invändning från oppositionen: De två lagförslagen infördes mitt i protesterna från oppositionsmedlemmar som sa att lagförslagen var emot högsta domstolens iakttagelser i frågan och fördes in för att trakassera oppositionsledare från sådana byråer. Utnämning av ED-direktör och CBI-direktör: ED-direktören utses av regeringen på rekommendation av en kommitté som leds av Central Vigilance Commissioner och medlemmar som består av Vigilance Commissioners, inrikesministern, Secretary DoPT och Revenue Secretary.


CBI-direktören väljs på grundval av rekommendationen från en kommitté bestående av premiärministern, Indiens justitiechef och oppositionsledaren. Hittills har parlamentet antagit 14 sådana lagförslag, varav sex av dem i dess utformning är den berörda ledamotens ansvar. Talmannen för Lok Sabha eller ordförande för Rajya Sabha bestämmer om det privata lagförslaget måste accepteras eller inte. Vem är en privat medlem? En privat ledamot är en riksdagsledamot som inte är minister. Regeringens lagförslag stöds av regeringen och återspeglar också dess lagstiftningsagenda. Hur tillåts frågor? I båda kamrarna har valda ledamöter rätt att söka information från olika ministerier och avdelningar i form av stjärnmärkta frågor, stjärnfria frågor, frågor med kort varsel och frågor till privata medlemmar.


Regler för arbetsordningen och uppförande av affärer i statsrådet reglerar tillåtligheten av frågorna i Rajya Sabha. När en fråga som uppfyller villkoren för tillåtlighet mottagits skickar sekretariatet den till det berörda departementet. När fakta inkommit från departementet prövas frågan vidare för tillåtlighet. En slutlig lista med frågor sänds ut till ministrarna, på grundval av vilken de formulerar sina svar. Om de olika kategorierna av frågor: Stjärnmärkt fråga: De stjärnmärkta frågorna är de frågor där medlemmen önskar ett muntligt svar från ministern.


En sådan fråga kännetecknas av MP med en asterisk. Svaret kan också följas av kompletterande frågor från medlemmar. Stjärnlöst fråga: De stjärnmärkta frågorna är de frågor där MP söker ett skriftligt svar, som anses läggas på parlamentets bord av den berörda ministern. Kort varsel fråga: Kort varsel fråga handlar om en brådskande fråga av allmän betydelse, och ett muntligt svar efterfrågas. Ett varsel på mindre än 10 dagar föreskrivs som minimiperiod för att ställa en sådan fråga. En sådan fråga handlar om ett ämne som rör någon proposition, resolution eller annan fråga som den medlemmen är ansvarig för.


När ställs frågorna? Det totala antalet frågor för varje dag är begränsat till. Läs mer Internationellt NITI Aayog undertecknar SoI med UN-WFP: NITI Aayog har nyligen undertecknat en avsiktsförklaring SoI med FN:s Världslivsmedelsprogram WFP för att uppmuntra och främja hirsproduktion. Avsiktsförklaringen undertecknades den 20 december, The Year of the Millets: The Government of India GoI observerade som ett år av hirsar. Betydelse: Solens huvudfokus ligger på strategiskt och tekniskt samarbete mellan NITI Aayog och WFP. Detta partnerskap syftar till att bygga motståndskraftiga försörjningsmöjligheter för småbönder och anpassningsförmåga till klimatförändringar samt att förändra livsmedelssystemen.


Det kommer också att stärka det klimattåliga jordbruket för ökad mat- och näringssäkerhet i Indien. Aktiviteter under partnerskapet: Parterna kommer att arbeta med följande aktiviteter: - Gemensam utveckling av ett kompendium av god praxis kring integrering av hirs i prioriterade stater och utveckling av en uppskalningsstrategi. Parterna kommer gemensamt att organisera ett nationellt samråd för fackministerier i Indiens regering, berörda departement av delstatsregeringar, utvalda akademiska institutioner och organisationer som arbetar inom området för hirs mainstreaming.


Resultatet av detta partnerskap kommer att uppnås i följande fyra faser: Fas I: Utveckling av ett kompendium för bästa praxis kring hirs mainstreaming och en uppskalningsstrategi. Fas II: Stöd uppskalning av hirs mainstreaming genom kunskapsdelning och intensivt engagemang med utvalda stater. Fas IV : Arbeta med att bygga kapacitet för klimattåliga och anpassningsbara försörjningsmetoder. Om NITI Aayog: Det hänvisar till National Institution for Transforming India Aayog. NITI Aayog är den främsta politiska 'tänkesmedjan' för Indiens regering.


Det inrättades den 1 januari med ett mål att främja kooperativ federalism genom strukturerade stödinitiativ och mekanismer med staterna på en kontinuerlig basis, med ett erkännande av att starka stater utgör en stark nation. NITI:s styrande råd, med premiärministern som ordförande, består av chefsministrar från alla stater och Lt. Guvernörer i Union Territories UT. Om UN-WFP: FN:s världslivsmedelsprogram UN-WFP är FN:s avdelning för livsmedelsbistånd. Det är världens största humanitära organisation. Det är den största som fokuserar på hunger och livsmedelssäkerhet, och det är också den största leverantören av skolmåltider. Det har sitt huvudkontor i Rom, Italien.


Det har kontor i 80 länder. Den nuvarande verkställande direktören för FN:s WFP är David Beasley. Syfte: Fördraget syftar till att öka effektiviteten för både länderna i utredning och lagföring av brott, genom samarbete och ömsesidig rättslig hjälp i brottmål. Huvudpunkter i fördraget: Detta fördrag syftar till att förbättra Indiens och Polens förmåga och effektivitet i utredningar och lagföring av brott genom ömsesidig juridisk hjälp. Enligt bestämmelserna i fördraget kommer även brott relaterade till terrorism att utredas och lagföras. Inom ramen för gränsöverskridande brottslighet och dess kopplingar till terrorism kommer det föreslagna fördraget att tillhandahålla en bred rättslig ram för bilateralt samarbete med Polen vid utredning och lagföring av brott.


Fördraget kommer också att tillhandahålla en bred rättslig ram för bilateralt samarbete med Polen för att spåra, hålla tillbaka och förverka vinning och brottsinstrument. Fördraget kommer att öka Indiens effektivitet när det gäller att ta itu med brottslig verksamhet som involverar Polen. Vad är avtalet om ömsesidig rättslig hjälp och hur fungerar det? Ett avtal om ömsesidig rättslig hjälp MLAT är ett avtal mellan två eller flera länder i syfte att samla in och utbyta information i ett försök att upprätthålla offentliga eller straffrättsliga lagar. MLA används i allmänhet för att erhålla material som inte kan erhållas på basis av polissamarbete, särskilt förfrågningar som kräver tvångsmedel.


Detta hjälper till att säkerställa att brottslingarna inte flyr eller saboterar rättsprocessen i brist på bevis som finns tillgängliga i olika länder. Relationer mellan Indien och Polen: Indien och Polen delar en långvarig vänskaplig relation. De etablerade diplomatiska förbindelser i indiska ambassaden öppnade i Warszawa i De två länderna delade gemensamma ideologiska uppfattningar, baserade på deras motstånd mot kolonialism, imperialism och rasism. Under kommunisttiden var de bilaterala förbindelserna mellan de två länderna nära och hjärtliga.


Den nära relationen med Indien fortsatte även efter att Polen valde den demokratiska vägen i kulturella relationer: Ideologiavdelningen vid Orientaliska institutet vid universitetet i Warszawa är det största centret för indiska studier i Centraleuropa. En hindistol är på plats vid universitetet i Warszawa. Studier av indiska språk, litteratur, kultur och ideologi bedrivs vid de polska universiteten. I , gav polska missionen ut ett minnesmärke på Mahatma Gandhijis födelsedag. Om Polen: Polen är officiellt Republiken Polen ett land i Centraleuropa. Det gränsar till Tyskland i väster, Tjeckien och Slovakien i söder, Litauen, Vitryssland och Ukraina i öster och Ryssland och Östersjön i norr.


Polens nationella emblem är en vit örn med en gyllene krona på en röd bakgrund. Nationalflaggan är vit och röd. Valutan som används i Polen är polska zloty. Dess huvudstad är Warszawa. Nyckelpunkter: Indien och Sri Lanka har förhandlat om detta projekt i 16 månader. Dotterbolaget kommer att heta Trinco Petroleum Terminal Ltd. Trincomalee oljetankfarm byggdes av britterna under andra världskriget för att fungera som en tankstation. Denna oljelagringsanläggning byggdes intill Trincomalee-hamnen, en av de djupaste naturliga hamnarna i världen. Oljetankar måste dock renoveras för att kunna användas igen, till en kostnad av miljontals dollar. Förslaget att renovera oljefarmen planerades för 35 år sedan, i Indo-Lanka-överenskommelsen från Trots denna överenskommelse flyttade arbetet knappt förrän I , Indian Oil Corporation startade sitt Sri Lankas dotterbolag vid namn Lanka IOC som har leasingrättigheterna till 99 tankar på anläggningen.


Den består av 99 lagringstankar, med en kapacitet på 12, kiloliter vardera, fördelade på Lower Tank Farm och Upper Tank Farm. För närvarande driver Lanka IOC 15 stridsvagnar. Det nya avtalet håller på att förhandlas fram för de återstående tankarna. Indian Oil Corporation IOC kommer att arbeta med Ceylon Petroleum Corporation CPC för att utveckla Upper Tank Farm. Om Sri Lanka: Sri Lanka, officiellt den demokratiska socialistiska republiken Sri Lanka, är ett ö-land i södra Asien. Det ligger i Indiska oceanen sydväst om Bengaliska viken och sydost om Arabiska havet. Huvudstäderna Srilanka Colombo och Sri Jayawardenepura Kotte. Sri Jayawardenepura Kotte är den lagstiftande huvudstaden medan Colombo är den största staden och handelscentrumet.


Valutan som används här är lankesisk rupier. Sri Lankas nuvarande president och premiärminister är Gotabaya Rajapaksa respektive Mahinda Rajapaksa. Kommittén fick i uppdrag att övervaka genomförandet av resolutioner som uppmanade länder att genomföra ett antal åtgärder som syftar till att förbättra deras rättsliga och institutionella förmåga att motverka terroristaktiviteter i hemlandet och runt om i världen. Dessutom övervakar kommittén de åtgärder som vidtas för att samarbeta med andra regeringar i utredning, upptäckt, arrestering, utlämning och lagföring av personer som är inblandade i terrordåd och kriminaliserar aktivt och passivt bistånd till terrorism. Medlemmar av FN:s säkerhetsråd: Fem nationer är permanent representerade i säkerhetsrådet: USA, Storbritannien, Frankrike, Ryssland och Kina.


De har vetorätt. Indien har anslutit sig till UNSC för mandatperioden som icke-permanent medlem. Den 24 november valdes hon första gången till premiärminister. Sverige är det sista nordiska landet som får en kvinnlig statsminister. Om Magdalena Andersson: Magdalena Andersson föddes den 23 januari. Hon började sin politiska karriär som politisk rådgivare åt dåvarande premiärminister Göran Persson och sedan som planeringschef. I började hon arbeta i finansdepartementet som statssekreterare. Den 4 november blev hon chef för SDP. Hon är den andra kvinnliga ledaren för SDP. Om Sverige: Sverige, officiellt kungariket Sverige är ett nordiskt land i norra Europa. Det är en skandinavisk nation med tusentals kustnära öar och insjöar, tillsammans med vidsträckta boreala skogar och glacierade berg. Den gränsar till Norge i väster och norr, Finland i öster, och är ansluten till Danmark i sydväst genom en brotunnel över Öresundssundet.


Huvudstaden är Stockholm. Valutan som används här är svenska kronor. FunFact: Namnet Sverige härrörde från Svear, eller Suiones, ett folk som nämndes så tidigt som 98 e.Kr. av den romerske författaren Tacitus. Stockholm har varit den permanenta huvudstaden sedan Nu har Shanghai, med tillägg av två nya linjer, totalt fem helautomatiska tunnelbanelinjer med en total driftlängd på kilometer. Det finns nu stationer och 20 tunnelbanelinjer. Av stationer är 83 överföringsstationer. Hamnen i Shanghai är den mest trafikerade containerhamnen i världen. Det är den enda staden i Östasien som har sin BNP större än motsvarande huvudstad. Obs: NDB New Development Banks huvudkontor ligger i Shanghai. Ytterligare information: Efter Shanghai tar Peking och New Delhi andra och tredje plats på listan över städer med de största tunnelbanenäten.


Nyckelpunkter: Trojkan består nu av Indonesien, Italien och Indien. Med detta drag har Indien startat proceduren för att ta över G20-ordförandeskapet i Indonesien tog över G20-ordförandeskapet den 2 december. Om G20-trojkan: Trojka betyder en grupp på tre personer som arbetar tillsammans. Det hänvisar till toppgrupperingen inom G20 som består av nuvarande, tidigare och tillträdande ordförandeskap – Indonesien, Italien och Indien. Om G G20 betyder gruppen tjugo. Det är ett internationellt forum för regeringar och centralbankschefer från 19 länder och EU:s EU. Medlemskapet i G20 består av 19 enskilda länder plus Europeiska unionen. Medlemmarna i G20-gruppen är Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Mexiko, Ryssland, Saudiarabien, Sydafrika, Republiken Korea, Turkiet, Storbritannien, USA och Europeiska unionen EU.


EU representeras av Europeiska kommissionen och av Europeiska centralbanken. Den inrättades den 26 september i syfte att diskutera politik för att främja internationell finansiell stabilitet. Huvudsyftet med G20 är att förena världsledare kring gemensamma ekonomiska, politiska och hälsomässiga utmaningar. Den nuvarande ordföranden för G20 Mario Draghi Nyckelpunkter: Den fyrdelade strategin kom överens om under ett tvådagars besök av Sri Lankas finansminister Basil Rajapaksa i New Delhi. Man kom överens om att metoderna för att uppnå dessa mål skulle slutföras tidigt, inom en ömsesidigt överenskommen tidslinje. Rajapaksa och Indiens finansminister N. Jaishankar kommer att träffa Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa i Abu Dhabi där de kommer att inviga konferensen om Indiska oceanen som anordnas av India Foundation.


Relationer mellan Indien och Sri Lanka: Historien om förhållandet mellan Indien och Sri Lanka är mer än 2 år gammal Båda länderna har byggt upp ett arv av intellektuella, etniska, kulturella, religiösa och språkliga band. De senaste skillnaderna mellan Indien och Sri Lanka: Indien och Sri Lanka har haft ett antal skillnader i ekonomiska frågor under de senaste två åren, särskilt angående uppfattningen att Rajapaksa-regeringen har gynnat kinesiska företag i projekt som den påskyndar. I år avbröt president Gotabaya ett samförståndsavtal som undertecknats med Indien och Japan för East Coast Terminal-projektet. Indien protesterade mot avbokningen även om man senare gick med på att West Coast Terminal utvecklades av Adani-gruppen. Sri Lankas betydelse för Indien: Först och främst är Sri Lanka Indiens närmaste maritima granne och är strategiskt beläget i Indiska oceanen och Bengaliska viken.


Nyckelpunkter: PANEX är HADR Humanitarian Assistance and Disaster Relief Exercise. Det är en multinationell övning med flera byråer som organiseras i Pune från december med ett fokuserat syfte att främja gemensamma och utveckla kapaciteter i katastrofhanteringsaspekter för BIMSTEC-länderna. Evenemanget deltar av ämnesexperter och delegater från Indien, Bangladesh, Nepal, Bhutan, Myanmar, Sri Lanka och Thailand. De kommer att brainstorma olika aspekter relaterade till genomförandet av effektivt humanitärt bistånd och katastrofhjälpsoperationer under en naturkatastrof i bakgrunden av en pandemi. Framgången med de två senaste BIMSTEC-katastrofhanteringsövningarna DMEx i Delhi och DMEx i Puri talar om den nära samordningsmekanismen som BIMSTEC-länderna delar.


Det är en regional multilateral organisation som grundades den 6 juni i Bangkok under namnet BIST-EC Bangladesh, Indien, Sri Lanka och Thailand Economic Cooperation. Medlemmar av BIMSTEC: Sju medlemmar av BIMSTEC är kustområden och angränsande områden i Bengaliska viken som utgör en regional enhet. Syfte med BIMSTEC: BIMSTEC förbinder Syd- och Sydostasien förutom ekologierna i Himalaya och Bengaliska viken. Det inrättades med syftet att skapa en möjliggörande miljö för snabb ekonomisk utveckling och påskynda sociala framsteg.


Viktiga höjdpunkter: Året firar den regionala gruppens 37-årsjubileum. Stadgan undertecknades av ledarna för SAARC-ländernas statschefer eller Maldiverna, Nepal, Pakistan och Sri Lanka vid det första SAARC-toppmötet i Dhaka, Bangladesh. Om SAARC-stadgan: Den 8 december antogs SAARC-stadgan i Dhaka under gruppens första toppmöte. Stadgan undertecknades av ledarna för åtta sydasiatiska länder - Bangladesh, Bhutan, Afghanistan, Maldiverna, Nepal, Indien, Pakistan och Sri Lanka. Som nämnts i dess stadga är SAARC:s primära mål att arbeta kollektivt för att främja välfärden för människor i regionen och att förbättra deras levnadsstandard genom sociala framsteg och ekonomisk utveckling.


Syftet med SAARC-medlemmarna är att främja stabilitet, fred och framsteg i regionen. SAARC-sekretariatet har sitt huvudkontor i Kathmandu, Nepal. SAARC-toppmöten: Dessa hålls vanligtvis vartannat år och anordnas av medlemsländerna i alfabetisk ordning. SAARC har organiserat 18 toppmöten sedan det senaste SAARC-toppmötet i hölls i Kathmandu, Nepal, där Indien deltog. Det 19:e toppmötet var planerat att hållas i Islamabad den november , , men det ställdes in på grund av "politiska skäl". UNICEF-dagen Varje år uppmärksammas UNICEF-dagen den 11 december årligen. Dagen ger hjälp till barns hälsa, kost, utbildning och välfärd under andra världskriget.


Tema Temat för är att hjälpa barn att återhämta sig från avbrott och inlärningsförluster som upplevts genom pandemier under de senaste två åren. Betydelse: Dagen spelar en viktig roll för att öka medvetenheten om barns hållbara utveckling. Historia: Dagen inrättades efter andra världskriget för att hjälpa människor som behövde hjälp och vars liv var i fara. Senare i , blev UNICEF en permanent organisation av FN. Mer. Konferensens betydelse Konferensen markerar början på ett månadslångt firande i Varanasi efter invigningen av Kashi Vishwanath Dham KVD.


Forumet bevittnade deltagandet från över 70 länder. Forumets partnerländer: Indonesien, Sydafrika och USA. är partnerländer i den första upplagan av forumet. Syfte: InFinity Forum syftar till att sammanföra världens ledande hjärnor inom politik, affärer och teknik. Nyckelfakta: Siddhas medicinsystem är en av de äldsta kodifierade sjukvårdstraditionerna som har sitt ursprung i den indiska subkontinenten med många invecklade, nya terapeutiska ingrepp och behandlingsmetoder. Siddhas medicinsystem är en av de äldsta kodifierade sjukvårdstraditionerna som har sitt ursprung i den indiska subkontinenten. Siddha-systemet praktiseras fortfarande i de södra delarna av Indien. Grunderna och principerna för Siddha-systemet förlitar sig till stor del på Panchabootham, smak och tre humor.


Siddhar Agathiya är far till Siddha Medicine. Villkor för MoU: Enligt villkoren i MoU kommer UNDP att hjälpa till att skapa 75 Smart Swachhata Kendras över hela landet. UNDP kommer också att hjälpa Indien med att integrera de informella sophlockarna. Det kommer att hjälpa Indien att koppla dem till statliga välfärdssystem. I samförståndsavtalet ingick också att digitalisera avfallsflödet och effektivisera aktiviteterna i Swachhata Kendras. Det kommer att uppmuntra användningen av maskininlärning och artificiell intelligens i åtgärder som antas under Swachh Bharat Mission Urban 2. UNDP kommer också att samarbeta med MoHUA för att främja och replikera en hållbar modell för avfallshantering. Syfte: Samförståndsavtalet undertecknades i syfte att hjälpa Swachh Bharat Mission Urban 2.


Nyckelfokus för Swachh Bharat Mission — Urban: Nyckelfokus för Swachh Bharat Mission — Urban är hantering av fast avfall. Den fokuserar på vetenskaplig behandling av kommunalt fast avfall och källsortering av avfall. Betydelsen av samförståndsavtalet: samförståndsavtalet kommer att ytterligare stärka hanteringen av fast avfall. Om MoHUA: MoHUA hänvisar till ministeriet för bostads- och stadsfrågor. MoHUA är ett federalt regeringsministerium i Indien med verkställande makt över utformningen och administrationen av regler och förordningar och lagar som rör bostäder och stadsutveckling i Indien. Den nuvarande ministern som är ansvarig för MoHUA är Hardeep Singh Puri unionsminister och kabinettsminister Kaushal Kishore, statsminister.


Om UNDP: UNDP är förkortningen för FN:s utvecklingsprogram. UNDP grundades den 22 november och har sitt huvudkontor i New York, USA. Det främjar tekniskt samarbete och investeringssamarbete mellan nationer och förespråkar förändring och kopplar länder till kunskap, erfarenhet och resurser för att hjälpa människor att bygga ett bättre liv för sig själva. Den nuvarande chefen för UNDP är Achim Steiner. Nyckelalternativ Den åttonde dialogen i Indiska oceanen var gemensamt värd för utrikesministeriet och Indian Council of World Affairs. Utrikesminister Rajkumar Ranjan Singh höll sitt huvudtal och underströk behovet av ökat samarbete mellan IORA-medlemsstaterna för post-pandemisk återhämtning. Betydelsen av Indiska oceanen Rim-regionen: Indiska oceanen Rim-regionen är avgörande för global handel, energi och geopolitisk stabilitet.


Om Indian Ocean Rim Association IORA: Tidigare känd som Indian Ocean Rim Initiative och Indian Ocean Rim Association for Regional Cooperation IOR-ARC, Indian Ocean Rim Association IORA är en internationell organisation som består av 23 länder som gränsar till Indiska oceanen. IORA grundades först i mars, som Indian Ocean Rim Initiative. IORA är ett regionalt forum, trepartsmässigt, som samlar representanter för regeringen, näringslivet och akademin för att främja samarbete och närmare samverkan mellan dem. IORA-sekretariatet: IORA:s samordnande sekretariat finns i Ebene på Mauritius. Höjdpunkter: Antagandet av detta lagförslag har banat väg för antagandet av Dam Safety Act i landet. Damsäkerhetslagen antogs av Lok Sabha den 2 augusti Om lagförslaget: Lagförslaget tillhandahåller övervakning, inspektion, drift och underhåll av alla specificerade dammar över hela landet.


Dessa är dammar med höjd över 15 meter, eller höjd mellan 10 meter till 15 meter med vissa design- och strukturella förhållanden. Den utgör de 2 nationella och 2 statliga organen.

No comments:

Post a Comment