Thursday, March 31, 2022

Uppsats dödshjälp

Uppsats dödshjälp



Jordt, I. Varje land har olika lagar angående praxis. När det gäller ett barn kan detta beslut inte fattas av en ombud, uppsats dödshjälp, inte heller kan detta beslut fattas för en uppsats dödshjälp som är psykiskt nedsatt, av sina vårdnadshavare eller vårdnadshavare. Men enligt vissa människors definition omfattar dödshjälp både frivillig och ofrivillig avrättning av liv. Den första dåliga konsekvensen som Brock identifierar är patienternas oro och deras rädsla för läkare och medicin, om dödshjälp är tillåten.





Relaterade ämnen



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Uppsats. Ämne: Dödshjälpuppsats dödshjälp, OmvårdnadLitteraturLivMänniskorDödSmärtaBestämning. Dödshjälp är ett relevant ämne inom läkarkåren som lämnar yrkesverksamma under en uppsats dödshjälp dilemma. I många fall, uppsats dödshjälp, de kan bli tvungna att gå emot sitt samvete för att upprätthålla patienternas önskemål. Dan W. Det märks dock att argumenten utvecklades och organiserades uppsats dödshjälp stöd för legalisering av dödshjälp är bristfälliga. Enligt Brock innebär legalisering av dödshjälp att individen åtnjuter friheten till självbestämmande. Individen har tillfredsställelsen att de har kontroll över sitt liv och död, vilket är vad ett värdigt uppsats dödshjälp är.


Nästa argument efter detta fokuserar på individuellt välbefinnande, vilket enligt författaren är möjligt endast när valet av uppsats dödshjälp är tillgänglig för individen. Livet är värdefullt för sin egen skull eller är i sig värdefullt. Livet ska med andra ord bevaras under förutsättningen att det är värt att leva. Brock fortsätter med att stödja sina argument om uppsats dödshjälp av dödshjälp på grundval av goda konsekvenser efter dödshjälp. Han för fram fallet med Nederländerna, uppsats dödshjälp, där frivillig aktiv dödshjälp är legaliserad, men fallen av dödshjälp är mycket låga i det landet. I U. S, enligt författaren, där livsuppehållande behandling är tillåten, är antalet patienter som vägrar detta alternativ lågt, vilket indikerar att väldigt få patienter faktiskt skulle vilja ha möjligheten till dödshjälp i USA.


Brock hävdar att undersökningar har visat att en majoritet av amerikanerna vill legalisera dödshjälp, dvs, uppsats dödshjälp, människor ska ha rätt uppsats dödshjälp välja dödshjälp, uppsats dödshjälp, om de vill ha det. Frivillig aktiv dödshjälp skulle kunna åstadkomma uppsats dödshjälp fredlig död och slut på smärta för terminala patienter som genomgår outhärdligt lidande. Därför, uppsats dödshjälp, deras rätt att dö för att få slut på smärtan och lidandet bör inte förnekas. Till sist, uppsats dödshjälp, den älskade lämnas bara för att minnas goda tider.


Detta återställer värdighet för både patienterna och deras nära och kära. Brock fortsätter sedan att överväga motståndarnas argument uppsats dödshjälp försök att riva dem som dåliga konsekvenser, uppsats dödshjälp. Den första dåliga konsekvensen som Brock identifierar är patienternas oro och deras rädsla för läkare och medicin, om dödshjälp är tillåten. Folk skulle uppfatta läkare som mördare. Uppsats dödshjälp bestrider denna anklagelse med påståendet att aktiv dödshjälp endast bör tillåtas inom uppsats dödshjälp som verkligen är frivilliga, då skulle ingen ha anledning att frukta läkare.


Det andra dåliga konsekvensargumentet handlar om de höga kostnaderna för sjukvård, medan dödshjälp är ett billigare alternativ, uppsats dödshjälp. Författaren hävdar dock att det inte finns några bevis som gynnar erosion av kvaliteten på vården hos döende patienter som utnyttjade sin rätt att vägra behandling. Dessutom är det bara en mycket liten andel av människor som verkligen vill ha dödshjälp som finns i Nederländerna. Enligt det tredje dåliga konsekvensargumentet kanske folk inte känner sig fast beslutna att slåss om en uppsats dödshjälp att dö är tillgänglig. Författaren bestrider detta argument med påståendet uppsats dödshjälp rätten att vägra livsuppehållande behandling finns redan, och det finns inga bevis som tyder på att andelen patienter som vägrar livsuppehållande behandling har ökat.


De andra dåliga konsekvenserna som Brock identifierar gäller förbudet mot mord och olaglig avrättning av dödshjälp. Brock hävdar att att avbryta livsuppehållande inte innebär att döda. Att införa strikta förfaranden kan dessutom möjligen eliminera eller allvarligt minska möjligheten uppsats dödshjälp fult spel. Brock fortsätter med att äntligen rekommendera ett system och en procedur för att ta itu med frågan om dödshjälp för att göra den fri från fel, fulspel och kontroverser, uppsats dödshjälp. Följaktligen rekommenderar han att lagen endast bör tillåta kvalificerade läkare att utföra denna handling. Förfarandet bör vara väl fastställt och bör följas noggrant. Patienterna måste informeras och proceduren utförs på ett säkert sätt.


De personer som ges behörighet att utföra denna handling bör begränsas och bör hållas ansvariga för sina handlingar. Den poäng författaren gör om endast ett litet antal personer som vill ha dödshjälp innebär att om ett större antal uppsats dödshjälp skulle vilja gå med dödshjälp, kanske det förtjänar omprövning. Med andra ord, etiskt rätt eller fel beror på antalet personer, vilket är ett utilitaristiskt perspektiv. Enligt detta perspektiv är den största lyckan för det största antalet människor etisk, uppsats dödshjälp. Uppsats dödshjälp andra handen, uppsats dödshjälp, författaren talar om uppsats dödshjälp till individers självbestämmande.


Dessa två etiska ståndpunkter är oförenliga; därför verkar författaren motsäga sig själv med sina argument. Ännu en motsägelse som är uppenbar i författarens logik är följande: Flera fall av patienter som vägrar livsuppehållande behandling har sin grund i religion, medan samma religion är emot att begå självmord eller låta någon annan begå självmord. Dessutom talar författaren om fysisk smärta som drabbas av patienter som lider av terminal sjukdom, men hur är det med den psykiska smärtan? Att ta psykologiska fall i beaktande kan skada fallet med legalisering av dödshjälp eftersom antalet patienter kan öka.


Dessutom är mätning av psykisk smärta opålitlig, vilket äventyrar fallet till förmån för dödshjälp. Det skulle finnas skyddsprocedurer på plats för att skydda patienter mot övergrepp på dödshjälp, enligt författaren, uppsats dödshjälp. Dessa inkluderar psykiatrisk utvärdering och tydliga fysiska tecken. Felaktig diagnos även med second opinion är inte särskilt sällsynt, medan en förhastad dödshjälp innebär dödsdom för dem. Det är nästan omöjligt att eliminera mänskliga misstag trots de strikta rutinerna. Sammanfattningsvis har Dan W Brock erbjudit ett systematiskt fall för legalisering av aktiv frivillig dödshjälp med ett antal argument och fall, men hans fall har brister och nackdelar.


Dödshjälp är ett känsligt ämne och därför är ett rigoröst fall och debatt om ämnet motiverat. Författaren stödjer fallet med etiken om värdighet och valfrihet. Emellertid bör ämnet liv och död också ta uppsats dödshjälp hänsyn eftersom det är i liv och död som en individ möter religion på de mest intima nivåerna. Dessutom finns det ett stort antal frågor, inklusive förfarandena för att identifiera verkliga fall som förtjänar dödshjälp och eventuella bedrägerier som sannolikt kommer att uppstå i samband med legalisering som måste åtgärdas mer noggrant än det har varit. Brock, Dan W. Hastings Center-rapport. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den.


Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in, uppsats dödshjälp. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster, uppsats dödshjälp.


BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Referens Brock, Dan W. Citera denna sida Välj citera uppsats dödshjälp APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 07 januari Euthanasia Essay Sample. Oktober Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, okt Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 29 oktober, Dela med vänner med:. Uppsats dödshjälp Begäran, uppsats dödshjälp. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Denna uppsats är skapad av författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, uppsats dödshjälp, faktagranskad och korrekt Original, färskt, baserat på aktuella data Väldigt skriven och oklanderligt formaterad.


Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel.





hjältemodsuppsatser



har många frågor om vilken typ av innehåll som ska läggas in. Det är här professionella prover kommer in för att hjälpa dig med ett argumenterande ämne om barmhärtighetsdöd. Vissa människor anser att det är ett brott medan andra ser det som en form av medkänsla eller en sjuk individs fria vilja. Kom ihåg att den viktiga delen inte är att göra uttalanden utan att backa upp dina argument med fakta. Lägg en beställning och få ett vinnande mästerverk. Läs mer. Dödshjälp, Assisted Dying och Rätten att dö ord 2 sidor. Frågan om dödshjälp har blommat upp rejält när en utblottad bangladeshisk, Tofazzal Hossain från Meherpur sökte tillstånd och skickade ett brev till Meherpurs biträdande kommissionär för att tillåta att avliva sina två söner och ett barnbarn eftersom de är sjuka av Duchenne Muscular Assisted Suicide Death Euthanasia.


Det är ett sätt att åstadkomma en fredlig död för en dödssjuk person. Från och med november är mänsklig dödshjälp laglig i Nederländerna, Belgien, Colombia, Luxemburg och Kanada och assisterad självmord är laglig i Schweiz, Tyskland, assisterad självmordshjälp. Dödshjälp förblir ett diskutabelt ämne på grund av de olika åsikter som kan vara giltiga till en viss punkt. Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp. Logga in Beställ nu. Ring nu! Beställ nu. Söka efter:. Beställ nu! Få anpassad uppsats från:. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Fördelar med att studera lokalt".


Skrivet av akademiska experter med 10 års erfarenhet. Gratis essäprover om det givna ämnet "Drömfamilj". Du kan också beställa en plagiatfri skräddarsydd uppsats om ämnet från våra professionella uppsatsförfattare. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Sweet Memories Of My Childhood". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Effekter av den ryska revolutionen". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Varför vill du bli apotekare? NCI-ordboken […]. Assisterat självmord är handlingen att avsiktligt ta livet av sig själv med hjälp av någon annan. Läkarassisterat självmord är ofta förvirrat […]. Du kanske har hört talas om läkarassisterat självmord tidigare, men vad är det exakt?


Läkarassisterat självmord är när någon som är obotligt sjuk och helt kompetent att göra val rätten att ta sitt liv, lagligt med hjälp av en läkare. Även om det verkar som om de borde kunna göra det, i […]. Även om det är lagligt i endast sju delstater och Washington DC, är läkarassisterat självmord ett ämne för växande kontroverser. Fler och fler människor ställer sig bakom läkarassisterat självmord. Det finns dock många anledningar till att så många fortfarande är emot det. Anledningen till att de flesta inklusive jag själv skulle hävda att det borde vara […].


Assisterat självmord anses oetiskt och olagligt i vissa stater i vårt samhälle idag. Men abort av ett ofött barn, som inte har något att säga till om i sitt liv, görs laglig och vissa anses vara etisk. Eftersom det finns andra patienter som har en högre chans att leva, var avlivning av patienten det mer praktiska alternativet. Eutanasiförespråkare hävdar att meningslös vård kan skada andra. Till exempel kunde ett litet barn med en akut luftvägssjukdom, som har en potentiellt större chans att bli botad, inte få en säng och en ventilator […]. Skulle någon patient som befinner sig i dessa omständigheter få välja döden framför detta liv? Många människor går emot assisterat självmord på grund av religion och eller […].


Ämnet i sig har rötterna djupt i mänsklighetens begynnelse. Det är intressant och kanske användbart att lära sig svaret och om det finns rätt eller fel i dessa handlingar. Beslutet om en person […]. Rätten till assisterat självmord är ett viktigt ämne som berör människor över hela USA. Debatterna går fram och tillbaka om huruvida en döende patient har rätt att dö med hjälp av en läkare. Vissa är emot det på grund av religiösa och moraliska skäl. Andra är för det på grund av […]. Föreställ dig att din bästa vän råkar ut för en bilolycka.


Efter händelsen får du reda på att hon led av en stor ryggmärgsskada och att hennes ben kommer att vara förlamade för resten av hennes liv. Du besöker henne på sjukhuset samma vecka men kommer till chockerande nyheter. Hon säger att hon har […]. Bland de ämnen som för närvarande är mycket polariserande och kontroversiella i vårt samhälle finner vi läkarassisterat självmord. Å ena sidan säger vissa att läkarassisterat självmord är en handling av medkänsla för någon som lever ett eländigt liv på grund av en dödlig sjukdom. Å andra sidan säger andra att hjälpa någon att begå självmord […]. Legaliseringen av läkarassisterat självmord eller dödshjälp är enorm i vårt dagliga liv och väcker många farhågor. Läkarassisterat självmord är när en läkare förser en patient med nödvändiga medel och information för att hjälpa patienten att utföra en livsavslutande handling.


Läkarassisterat självmord är när en person får ordinerad en dödlig dos medicin från sin läkare som de kan ta när de gör sig redo också. Läkare assisterade […]. Ett självmordsdöd. Hur kunde någon komma till punkten av självuppsägning? Varför skulle någon någonsin tänka på ett så fruktansvärt sätt att dö? Saken är den att självmord inte behöver vara ett hemskt eller läskigt sätt att dö om man står inför […]. Läkarassisterat självmord är nära besläktat med det och är ett populärt studieämne på college. Den största skillnaden med assisterat självmord är att dödshjälpshandlingen kräver att en läkare utför proceduren, vanligtvis genom att administrera en dödlig dos av ett ämne till en patient. Varje land har olika lagar angående praxis.


Dödshjälp är lagligt i Nederländerna, Belgien, Colombia, Luxemburg och Kanada.

No comments:

Post a Comment