Monday, February 28, 2022

Uppsats om rökförbud

Uppsats om rökförbud



Vissa nationers försök att göra detta har ofta mötts av misslyckanden. Ord: - Sidor: 4. Samhällsvetenskap Medicin -- Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. För att behålla sina kunder har lokala anläggningar ändrat status. Detta förslag antyder den direkta frågan om påverkan på produktiviteten från det att arbetsplatserna började förbjuda rökning... Referenser Robert A. Av dem lyckades ungefär faktiskt sluta, och den informationen kom från en publicerad studie uppsats om rökförbud den medicinska tidskriften The Lancet, uppsats om rökförbud.





Relaterade dokument



Förbud eliminerade rökning på de flesta offentliga platser. Tanken är att skydda icke-rökare från passiv rökning. Rökare ser detta som en kränkning av deras konstitutionella rättigheter. Frågan är vems rättigheter som går före. Kontrovers Borgmästaren i Dallas stöder förbudet, uppsats om rökförbud. Restauranger anser att förbudet kommer att skada företagen. Rådskvinna säger att förbudet gör det uppsats om rökförbud gå tillräckligt långt. Restauranger försöker få verkställighet uppsats om rökförbud förbudet blockerat. Smokers Group försöker få förbudets formulering ändrad genom att använda en petition. Hälsoeffekter av passiv rökning Negativa effekter på de övre luftvägarna har bevisats.


Astma kan förvärras hos barn. Länkar till hjärtsjukdomar och cancer har inte bevisats. Exponering för passiv rökning kan leda till sjukhusvistelse för extremt känsliga individer. Slutsats Det är omöjligt att rättfärdiga att tillåta människor att röka offentligt om det kommer att orsaka skada eller obehag för ens en person. Baserat på denna information, förbudet... McFadden, Rogie. Savona, David. Second Hand Smoke och din familj. De fann att de i allmänhet alla ville följa efterlevnaden eftersom efterlevnaden inte innebar några böter och barer hade en mycket liten vinstmarginal vilket innebar att de inte ville vara skyldiga byråerna några pengar.


Men de klagade över problemet med "lika villkor". För en restaurangägare kan samma problem uppstå. Eftersom det inte finns några lika villkor kan efterlevnaden hindras. Inte alla restauranger i närheten av detta uppsats om rökförbud skulle vilja följa denna lag och de som inte gör det kommer sannolikt att orsaka färre problem för sina kunder. Detta innebar att kunderna har ett alternativ tillgängligt om rökförbudet är för strikt på en restaurang. Men om alla restaurangägare sitter tillsammans och beslutar sig för efterlevnad kommer kunderna inte ha någon... Referenser Theresa Montini och Lisa A Bero. Implementering av ett arbetsplatsrökförbud i barer: Gränserna för lokalt utrymme. BMC Public Health Alla dessa variabler anses ha en direkt effekt på uppsats om rökförbud som individ är därför viktiga att tänka på.


Variabler på skolnivå Det finns variabler som kommer att beaktas på skolnivå och dessa kommer att genereras från svaren eller data som samlas in från de individuella variablerna, uppsats om rökförbud. Den första variabeln i detta fall är förekomsten av regler eller policy som förbjuder rökning i skolor och detta kommer att härledas från svaren från eleverna som individer och kommer att indikera den genomsnittliga andelen skolor som har sådana regler. Studiens betydelse För närvarande där uppsats om rökförbud många fall av skoloroligheter orsakade av elever genom strejker uppsats om rökförbud leda till avbrott i verksamheten och till och med förstörelse av egendom.


Sådana handlingar har oftare associerats med drog- och droganvändning bland studenter, vilket inkluderar rökning, drickande och andra sätt att administrera droger. Detta har också lett till det drastiska uppsats om rökförbud. Bibliografi Abernathy, T, uppsats om rökförbud. et al. Förhållandet mellan fattigdom och hälsa bland ungdomar. Adolescence -- Aveyard, uppsats om rökförbud, P. Metodisk och innehållsmässig granskning uppsats om rökförbud bevisen på att skolor får elever att röka. Social Sciences Medicine -- Centers for Disease Control and Prevention, Riktlinjer för skolhälsoprogram för att förebygga tobaksbruk och missbruk. MMWR, -- Och en stor effekt det genererade var kontroverser och en aldrig sinande tvist. För att behålla sina kunder har lokala anläggningar ändrat status.


Till exempel, ett lokalt matställe och familjeställe, placerade på sin dörr skylten "21 och över" för att anses vara en åldersgräns och fortfarande behålla sina rökande kunder. De förklarade att när de väl vände sig till "21 och över" gick försäljningen upp igen. Andra barer höll rökbegränsningen och deras kunder gick ut på gatan för att röka. Framgången för denna åtgärd beror på det faktum att de flesta rökare ändå är obekväma att röka i närheten... Referenser Repa, B. Det motsvarar att förbjuda flygtrafik för att skydda hörseln för människor som väljer att bo intill flygplatser. Det moderna stadssamhället är förknippat med många risker och kompromisser som inte krävs av dem som väljer att bo i mer förortssamhällen.


Miljövänner säger till oss att andas smog är skadligt för oss uppsats om rökförbud, vilket är ett giltigt skäl att utöva valfriheten att inte bo i en stor stad. Precis som koncentrerade fordonsavgaser och industriella luftföroreningar är inneboende risker för valet att leva i stads- och industrimiljöer, är tobaksrök en inneboende risk för att nedlåtande företagsinrättningar där rökning är tillåten. Ett starkare argument mot rökning på barer och restauranger framförs av individer som arbetar i mat- och dryckesbranschen, eftersom de utsätts för passiv rökning kontinuerligt.


Å andra sidan, om passiv rökning är så mycket av... Referenser Aamot, Gregg. På One Minnesota Bar är showen över; Associated Press 14 mars, html Nizza, Mike. urvattna rökförbud; New York Times 28 mars, hp O'Neill, Xana och Lite, uppsats om rökförbud, Jordanien. Fastighetsföretag gör det tuffare för rökare i sina hem; New York Daily News 30 mars, hämtat 30 mars, från NY Daily News webbplats, på: www. policyförslag som tar itu med rökförbudet på restauranger och barer i Denver. Uppsats om rökförbud argument och förslag kommer att presenteras i tre huvuddelar: Rökning har varit ett av de mest kontroversiella ämnena i Denver eftersom myndigheterna i regeringen anser att de förbjuder rökning på restauranger och barer, men de behöver också åsikter och råd från människor som bor i Denver.


Baserad uppsats om rökförbud deras förslag och råd skulle myndigheterna vidta alla åtgärder som rör deras idé om att förbjuda rökning, särskilt på restauranger och barer. Detta beslut från de statliga myndigheterna har genererats av fakta om att rökarna har förorenat miljön på restauranger och barer och att människor som är icke-rökare i slutändan lider på grund av dem som röker i barer och restauranger. Dessa personer har framfört klagomål mot rökares agerande och därför har de bett myndigheterna och... Den 22 april hävdar bar- och restaurangägare att de har rätt att sätta villkoren för sin anställning och att skapa en speciell atmosfär i sina restauranger - inklusive en sofistikerad eller förslappad bild som tillåter rökning.


Till och med en rökare erkände att han förvandlades till en rökfri atmosfär, uppsats om rökförbud, säger nu: "Jag är allt för det. En gång i tiden var rökning tillåten på alla arbetsplatser. Men när hälsokonsekvenserna av rökning blev kända, anpassade sig fler människor till de rökfria miljöerna, och amerikaner är mindre benägna att röka, uppsats om rökförbud det är mindre socialt acceptabelt. Precis som "syndskatter" och förbud mot varuautomater, gör förbudet mot rökning på restauranger och barer bruket mindre socialt acceptabelt och mindre kostsamt... Verk Citerad Cross, uppsats om rökförbud, Ljung. 1 april. Smother-vänliga barer i NYC. htm Faror med passiv rökning. Cleveland Clinic. Inom några timmar efter att New York lagförslaget hade antagits kunde guvernör George E.


Pataki undertecknade den tuffa åtgärden, som undantar endast amerikanska indianägda kasinon, cigarrbarer som redan är licensierade i New York City, broderliga klubbar, utomhusområden på restauranger utan tak eller markis, privata hem, uppsats om rökförbud, och personliga men inte tjänstebilar. New Yorks förbud kommer att träda i kraft den 24 juli i områden där rökning nu är tillåten och där lokala förordningar är svagare. Även om lagen inte kommer att ersätta de strängare åtgärder som tidigare antagits i Westchester och Nassau län, kommer den att ersätta delar av New York Citys nya lag, som trädde i kraft i mars. Referenser: Hahn, RN, E. Journal of Occupational and Environmental Medicine, 48 9-- Magzamen, S.


American Journal of Uppsats om rökförbud Health, 91 2-- Förbud mot rökning i bilar med barn: moraliska och juridiska frågor Fem stater i Amerika, uppsats om rökförbud, Arkansas, Kalifornien, Louisiana, Maine och Oregon, och även Puerto ico - har gjort det till ett brott att röka i bilar uppsats om rökförbud barn finns där, och fler stater överväger också att anta denna lagstiftning. Till exempel andra nationer som Kanada, uppsats om rökförbud, Sydafrika och Förenade Arabemiraten lutar också åt ett sådant förbud. Förbudet ses som fördelaktigt i den meningen att det uppsats om rökförbud skyddar bara barn, men det minimerar också mängden olyckor som kommer från cigarettrelaterade distraktioner, som att tända, aska eller tappa dem när de kör aska.


Men den största drivkraften för denna lagstiftning är önskan att skydda alla oskyldiga barn från exponering för de faror som är naturligt förknippade med cigaretter och cigarettrök. En av de inneboende nödvändigheterna i denna fråga är att.., uppsats om rökförbud. Referenser Ash. Rökning bör förbjudas i bilar när barn är närvarande. Hämtad från Ash. Att förbjuda rökning i bilar är fel: var skulle det uppsats om rökförbud Hämtad från telegraf, uppsats om rökförbud. Omröstning: U.





hur man skriver orsak och verkan



Det skadar nästan alla organ i kroppen. Bortsett från detta hänförs spädbarnsdödsfall som inträffar hos gravida kvinnor till rökning. På samma sätt blir människor som vistas nära rökare sekundära rökare där de kan andas in röken och få samma hälsoproblem som rökare gör. Även om det inte röks ofta har cannabis också hälsoproblem, och abstinenssymptomen inkluderar depression, sömnlöshet, frustration, ilska, ångest, koncentrationssvårigheter och rastlöshet. Förutom att orsaka emfysem påverkar rökning även matsmältningsorganen och blodcirkulationssystemen, särskilt hjärtartärerna. Kvinnor har en högre risk för hjärtinfarkt än män, vilket förvärras med tiden när man fortsätter att röka. Munnen påverkas också av rökning, varvid tänderna blir missfärgade, läpparna svartnar och förblir alltid torra och orsakar även dålig andedräkt.


Cigaretter och tobaksprodukter är mycket dyra. Människor som röker tvingas därför spendera sina pengar på dessa produkter som slösar bort sina inkomster som de annars skulle ha spenderat på andra saker. Jag anser därför att rökning bör förbjudas för att minska kostnaderna för att behandla sjukdomar relaterade till rökning samt antalet dödsfall orsakade av rökrelaterade sjukdomar. Men tobaks- och cigaretttillverkande nationer kommer att förlora mycket om rökning skulle förbjudas. Jag tycker därför att det inte ska förbjudas.


Vissa länder är till stor del beroende av att exportera cigaretter och tobaksprodukter för att få intäkter. Dessa intäkter ökar normalt ekonomin i sådana nationer. Om rökning skulle förbjudas betyder det att de kommer att dra stora förluster eftersom tobaksföretagen är mångmiljardorganisationer. Bortsett från dessa kommer miljontals människor att bli arbetslösa till följd av förbudet. Processen där tobaks- och cigarettprodukter når konsumenterna är mycket komplex, och den involverar en kedjeprocess med flera personer involverade i den. Att förbjuda rökning innebär därför att dessa människor kommer att förlora sina jobb, vilket de flesta av dem kan vara beroende av för sin försörjning.


Sammanfattningsvis är förbudet mot rökning ett mycket svårt steg att ta, särskilt när antalet användare världen över är i miljarder. Även om det lägger en stor börda på nationer när det gäller att behandla sjukdomar associerade med rökning, kan det ta mycket lång tid innan ett förbud kan fungera. Vissa nationers försök att göra detta har ofta mötts av misslyckanden. Bör rökning förbjudas? Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Uppsatsexempel. Argumenterande uppsats: Cigarettrökning bör förbjudas ord 1 sida. Det finns många som vet att cigarettrökning inte är bra för kroppen.


Cigaretten innehåller många kemiska ämnen som kadmium, butan, ättiksyra, metan, ammoniak, arsenik, metanol, nikotin, hexamin, stearinsyra och kolmonoxid. Alla dessa ämnen är inte lämpliga för personer som röker röker förbjuder tobak. Rökning är en aktivitet där en person bränner ett visst ämne och andas in de ångor som produceras. Det vanligaste ämnet vid rökning är tobak som vid förbränning producerar tjära. Denna tjära innehåller många giftiga kemikalier som orsakar skador på kroppen, främst rökförbudet. Cigaretter är en av de dödligaste konstgjorda skapelserna i historien; med en årlig dödsfrekvens på grund av att sjukdomar kopplade till cigaretter är fler än andra fruktansvärda sjukdomar. Tobak upptäcktes ursprungligen i Sydamerika av indianerna för medicinska och religiösa ändamål.


ETS Smoking är förkortningen för Environment Tobacco Smoke. ETS-rökning hänvisas vanligen till passiv rökning passiv rökning eller ofrivillig rökning där man andas in den skadliga röken och indirekt röker eftersom effekterna på rökaren och icke-rökaren är desamma. Maten Även om det är färre människor som deltar i denna aktivitet än för femtio år sedan, finns det fortfarande ungefär en miljard människor världen över som röker cigaretter. I flera år har det förekommit motstridiga undersökningar om huruvida rökning ska förbjudas eller inte och det är en betydande fråga idag.

No comments:

Post a Comment