Friday, January 28, 2022

Essä av rabindranath tagore

Essä av rabindranath tagore



Han följde sin fars fotspår och tillgodogjorde sig Brahmo Samajs principer. I själva verket är han uppsats av rabindranath tagore person som är krediterad för att ha skrivit en nationalsång för tre länder. Han var den första asiat som vann detta pris. Rabindranath Tagore är kompositören av den indiska nationalsången Jana Gana Mana som också hade vunnit Nobelpriset för litteratur. Rabindranath Tagore är krediterad för att ha skrivit Indiens nationalsång. Cookies används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Nödvändigt", uppsats av rabindranath tagore.





Viktiga länkar



Essä om Rabindranath Tagore: Rabindranath Tagore, en stor indisk poet, romanförfattare, sångkompositör, dramatiker och en stor forskare föddes i Calcutta den 7 maj år. Hans födelsedag markeras som Rabindranath Tagore Jayanthi. Han föddes i en rik och ortodox brahminfamilj. Hans föräldrar var Maharsi Debendranath Tagore och Sarada Devi. Hans mamma dog när han var bara fjorton år uppsats av rabindranath tagore gammal. Allmänt känd som Gurudev, var han också känd under namnet Essä av rabindranath tagore Thakur. Från en liten ålder förlorade han sin mamma. Hans far var en resenär, så han uppfostrades av sina pigor och tjänare hemma. Redan från sin barndom utvecklade han sitt intresse för att skriva poesi och bevisade sin förträfflighet i framtiden. Han var en mångbegåvad person på alla sätt.


Han var målare, historieförfattare, humanist, patriot, romanförfattare, filosof och pedagog. Läs också: 10 Nobelpristagare från Indien du bör känna till. I hans tidiga dagar, uppsats av rabindranath tagore, han gick aldrig i skolor och fortsatte sina studier under ledning av privata lärare i hemmet. Han reste dock till England för sina högre studier. Tagore och hans familj var intresserade av Bengals renässans och deltog aktivt i den. Vid sexton års ålder började han ge ut sitt diktverk, uppsats av rabindranath tagore.


Intressant nog publicerades den under pseudonymen Bhanushingho Sun Lion. Den store klassiska poeten Kalidasa har påverkat Tagore och han började skriva klassiska dikter. Hans syster Swarnakumari var också en välkänd författare. Han gick på turné med sin far i flera månader och han skaffade sig kunskap om olika ämnen. När han bodde på Amristar lärde han sig om sikhismen och han skrev ner nästan sex dikter och några artiklar om religionen. I det han åkte till England för att studera juridik men han återvände tillbaka till Indien innan han avslutade studierna eftersom han ville uppfylla sin passion att bli poet och författare. Han började lära sig Shakespeares verk på egen hand.


Han var intresserad av att lära sig engelska, skotsk och irländsk litteratur och musik. Tagore grundade en friluftsskola. Bild — PathaBhavana. Denna trend av undervisning uppsats av rabindranath tagore observeras fördelaktigt för det moderna utbildningssystemet. Under tiden blir han mycket känd och han var också den första asiat som fick Nobelpristagaren. Idag är Shantiniketan en berömd universitetsstad i Västbengalen. I blev han den första indianen som fick Nobelpriset i litteratur, uppsats av rabindranath tagore. Således gjorde han ett anmärkningsvärt bidrag till indisk litteratur.


Än idag är Tagores kreativa skrifter, oavsett om de är i form av dikter eller berättelser, obestridliga. Genom sina skarpa och lysande skrifter försökte han överbrygga klyftan mellan öst och väst. Kanske var han den första indiske författare som kom med ett sådant försök. Han var en uppsats av rabindranath tagore pedagog och därmed stödd associerad fredsresidens. Och han grundade det unika universitetet Santiniketan. Han dog den 7 augusti i Kolkata tyvärr innan han sågs Essä av rabindranath tagore fick självständighet, uppsats av rabindranath tagore. Copyright ©Edsys Pvt Ltd. Alla rättigheter reserverade Digital marknadsföring av JointViews sekretesspolicy.


Registrera dig som skola. Skolkatalog. Titta höger Essä av rabindranath tagore. Senaste bloggarna. Varför Vimeo är bättre än YouTube for Education-innehåll. Våra utbildningstjänster. Föräldraapp. Lärarapp. Tidtabell App. Skolans ERP. Skolans smartkort. Programvara för skolledning. Populära bloggar. Läs också: 10 Nobelpristagare från Indien du bör veta I sina första dagar gick han aldrig i skolor och fortsatte sina studier under ledning av privata lärare i hemmet. Efteråt återvände han till Indien och gifte sig med sin själsfrände Mrinalini Devi. Literary Works Tagore gjorde en stor ansträngning för att introducera indisk kultur till väst och vice versa. Han tilldelades lagrarna för litteraturen för verket Geetanjali.


Hans andliga och kvicksilveriska dikter är fortfarande ihågkomna idag. Hans bidrag är enorma och dessutom oförglömliga. Nationalsånger från Indien och Bangladesh är hämtade från hans verk Rabindrasangeet och är kända. Han trodde på konceptet broderskap, kärlekens kraft och fred. Hans huvudsakliga syfte med att skriva var att föra människor mycket närmare. Han hade avgränsat väl angående kärlek och harmoni genom sin poesi och berättelser. Kärleken och harmonin gentemot varandra återspeglas tydligt i hela hans liv och skrifter. Hans stora romaner är Malini, Gora, Raja och Rani, uppsats av rabindranath tagore, Chitrangda, Binodhini Nauka Dubai etc.


Tidigare 20 enkla bedömningsstrategier du kan använda varje dag. Nästa Nobel Essä av rabindranath tagore Vinnare i ekonomirelaterade inlägg Dessa är de 15 bästa lärarna i världen 8 jul 25 Popular Freedom Fighters of India 8 nov, A P J Abdul Kalam Books For Students 21 aug 6 Essä av rabindranath tagore Varje student kan lära sig av Stan Lee 15 nov, Internationella läs- och skrivkunnighetsdagen — Allt du behöver veta 7 sep, Stephen Hawkings 10 bästa prestationer 16 mars, 10 mest populära Stephen Hawking-böckerna genom tiderna 14 mars, FÖREGÅENDE INLÄGG.


Våra systersidor. Våra lösningar. Utbildningskatalog. Våra appar. Vår prissättning. Våra bloggar. Kontakta oss.





trädplantering uppsats



Han besökte trettio länder på fem kontinenter. Under dessa resor fick han möjlighet att prata med många framstående personer från sin tid. Han dog den 8 augusti vid en ålder av 80 år. Rabindranath Tagore är en extraordinär mångfacetterad personlighet, som levde i en ovanlig period av historien i Indien. Född den 7 maj, till Debendranath Tagore och Sarada Devi, Rabindranath Tagore var det yngsta barnet i en stor rik brahminfamilj. Han följde sin fars fotspår och tillgodogjorde sig Brahmo Samajs principer. Han var inte intresserad av formell utbildning utan fick hjälp av sina syskon i den övergripande intellektuella och fysiska utvecklingen. När hans far skickade honom till England för att lära sig juridik, övergav han skolan igen och studerade engelsk poesi. Hans äktenskapsliv med Mrinalini Devi från blev kortlivat med hennes död i Två av hans fem barn och hans far dog också under samma period.


Även om han var djupt påverkad av tragedin, fortsatte han att leva i sin Santiniketan Ashram. Hans ångest över förlusten kommer till uttryck i några av hans verk. När Rabindranath Tagore återvände efter sitt misslyckade sökande efter studier i England, publicerade han sina litterära verk i stor utsträckning på bengaliska inklusive poesi, essäer, romaner, dramer, sånger etc. Anmärkningsvärda inkluderar Gitanjali, Chokher Bali, The Postmaster, Gora, Kabuliwallah, Sadhana, Sheshar Kabita, Ghare Baire, Nastanirh etc. Han förstod vanliga människors liv i den övningen.


Han sympatiserade med deras lidanden och samlade in magra symboliska hyror från dem. Effekten av Brahmo Samaj-filosofierna i kombination med hans exponering i England hjälpte honom att etablera en experimentskola i Santiniketan år. På tjugo år blev det det berömda Visva Bharati-universitetet, en sammanslagning av indisk och västerländsk lärande som lockade elever från när och fjärran. Hans resa erbjöd möjligheten att översätta hans Gitanjali till engelska. Den mottogs väl i London genom den berömda engelske poeten, W. Han blev känd omedelbart och det gav honom också Nobelpriset i litteratur, det första som någonsin mottagits av en person från öst.


Efter det besökte han nästan 30 länder från fem kontinenter och träffade alla möjliga människor, inklusive vetenskapsmän, politiker, pedagoger etc. Han engagerade sig i mångsidiga aktiviteter med en avsikt att främja världsfred. Mer än nationalism var han hängiven spiritism och främjade universell fred genom sina föreläsningar. Rabindranath Tagore var dock en anhängare av Mahatma Gandhi och hans nationalistiska rörelse. Efter massakern i Jallianwala Bagh i , förnekade han riddarskapet som den brittiska regeringen erbjöd honom. Han är författare till nationalsångerna för både Indien och Bangladesh. Rabindranath Tagore dog vid en ålder av 80 år den 7 augusti, trots att han led av sjukdom under de sista fem åren av sitt liv skrevs hans sista dikt en vecka före hans död.


Rabindranath Tagores liv och arbete är en inspiration för alla. Hans önskan att föra fram det bästa av indisk tradition, västerländsk vetenskap och västerländsk kultur närde till den värdighet som båda världarna hade för varandra. Det var ett häpnadsväckande arbete i en tid utan sociala medier och internet. Rabindranath Tagore hyllas som en av de största indiska poeterna i sin generation och hans vers och prosa anses vara unika i det sätt de relaterar till vardagens aktiva och ändå håller sig fräsch som alltid. Så mycket var hans djupgående bidrag till indisk litteratur att han blev den första icke-europé som tilldelades ett Nobelpris i litteratur. Han hade alltid en kreativ strimma i sig som gjorde att han hade svårt att fokusera på formell utbildning i skolan.


Han var den yngsta av de tretton syskonen och fick smeknamnet Rabi. Född i bengaliskt hushåll, uppfostrades han mest av tjänstefolket eftersom hans mamma gick bort när han var liten. Hans far brukade resa ofta och lämnade honom i sällskap med tjänare. Rabindranath Tagore fick fantastiska klassiska musiklektioner ända sedan han var barn eftersom hans far brukade skicka professionella musiker till deras hem. Hans äldsta bror var också filosof och poet och hans familj hade ett pedagogiskt sinne. Rabindranath Tagore avskydde dock konceptet med klassrumsundervisning.


Han var en skarp iakttagare och sökte ofta inspiration från olika håll. En del av hans verk har varit fenomenala när det gäller att illustrera den då verkliga staten Bengal. Det bästa med Rabindranath Tagore och hans författarskap måste vara den lätthet med vilken man kan visualisera känslorna och se historien målas i verkligheten. Han är också mest känd för konsten att använda talspråk i bengalisk litteratur och att bryta sig loss från den traditionella modellens bojor. Hans verk gillade så mycket av de flesta att det har översatts till otaliga språk för att kunna läsas av forskare över hela världen.


Rabindranath Tagore har blivit skänkt med att introducera den indiska kulturen i väster och än idag hyllas Rabindranath Tagore som en av de bästa gåvorna till indisk litteratur. Manasi är ett av hans bästa verk och visar hur hans författarskap har mognat och gett vika för det geni han verkligen var. Några av hans dikter tog också formen av social satir och till och med politisk, för som vi sa, han ville visa upp verkligheten genom sina skrifter. Rabindranath Tagores författarskap visar ofta upp alltför många människors ödmjuka liv och elände.


Balansen och gripandet i hans skrifter visar den genuina mannen Rabindranath Tagore verkligen var. Utan tvekan kan man genom att gå igenom hans böcker och läsa hans vers få en uppfattning om vilken pärla han var! Han var mer än bara en poet och författare; han hyllas som den sanna legenden om indisk litteratur! Rabindranath Tagore föddes i en familj av tänkare. Bortsett från detta bestod hans familj av kulturella och sociala ledare samt reformatorer. Han var en stor poet, författare, romanförfattare, och viktigast av allt var han en stor humanist. Rabindranath Tagore föddes den 7 maj till Maharishi Devendranath och Sharda Devi i Kolkata. Han hade 13 syskon och han var den yngsta av alla.


Han var aldrig intresserad av formell skolgång. Även om hans bror övertygade honom att åka till England för att studera, kunde han inte slutföra sina studier där och återvände tillbaka till Indien. Han hade mer intresse för sitt land och mänskliga relationer. Rabindranath Tagore hade möjlighet att resa till många länder och regioner i Asien, Amerika och Europa. Han stödde aldrig gränser, diskriminering och splittringar. Hans mål var att motivera människor att komma närmare varandra. Han använde verktygen kärlek, fred och broderskap tillsammans med poesi för att uppnå detta mål. Rabindranath Tagore tilldelades Nobels fredspris den 13 november. Det gavs till honom för hans diktsamling med titeln Geetanjali. Rabindranath Tagore var faktiskt den första indianen som fick en sådan ära.


Dessutom fick Rabindranath Tagore också titeln riddare från den brittiska kronan under året. Men på grund av massmordet i Jallianwala Bagh av britterna i Amritsar gav han tillbaka titeln tillbaka i Rabindranath. Tagore lämnade Sheildah under året och gick till Shantiniketan i Västbengalen. Han satte upp ett ashram där. Tyvärr var det här han förlorade sin fru och två barn. Rabindranath Tagore var en stor författare. I skrev han Manasi som var en diktsamling. Dessutom skrev han mestadels på bengali.


Hans andra berömda skrifter inkluderar Chitra, Kalpana och Sonar Tari. Rabindranath Tagore är krediterad för att ha skrivit Indiens nationalsång. Bortsett från detta skrev han nationalsången för två andra länder. I själva verket är han den enda personen som är krediterad för att ha skrivit en nationalsång för tre länder. Bangladeshs nationalsång Amar Shona Bangla skrevs av honom. Sri Lankas nationalsång, Sri Lanka Matha skrevs också av Rabindranath Tagore. Det skrevs först av honom på bengali. Senare var det hans elev Ananda Samarakoon som översatte till singalesiska. Rabindranath Tagore var ganska högljudd i sina åsikter om olika politiska rörelser. Han var inte för Swadeshi-rörelsen.


I själva verket var han mer stödjande av folkets intellektuella upplyftning. Han gynnade inte heller europeisk kolonialism. Hans åsikter var ofta i konflikt med åsikten från Mahatma Gandhi och andra politiska ledare. Globaliseringen var något han kunde visualisera även under dessa tider. Rabindranath Tagore förlorade medvetandet det år han led av mycket smärta och sjukdom under de sista fyra åren av sitt liv. Efter att ha legat i koma under en lång period återfick han medvetandet men gick snart tillbaka till koma. Mellan denna period skrev han några dikter.


Han dog så småningom den 7 augusti i Kolkata vid åldern av Rabindranath. Tagore var en stor poet och en ledare. Hans skrifter är en inspiration för alla även idag. Han ville se fred och harmoni i världen. Ofta brukade han säga att han ville födas i Indien igen. Vi måste alla lära oss hans predikan och inskärpa dem i vårt dagliga liv. Först då kan vi hylla denna stora författare och poet vår sanna hyllning. Rabindranath Tagore är en berömd poet från en tidig ålder och fortfarande, nu är han en av de mest uppskattade poeterna genom tiderna. Hans verk inom all form av litteratur är världsberömda och några av genrerna är noveller, dikter, sånger, dramer, essäer, etc. Rabindranath Tagore var också känd för sina bidrag inom måleri, filosofi, etc.


Rabindranath Tagore föddes i Jorasanka beläget i Kolkata den 7 maj året han bodde med sin far, Maharshi Debendranath Tagore, sin mor, Sarada Devi och syskon i släkthemmet. Rabindranath Tagore föddes bland fjorton barn och var unik från alla från födseln. Rabindranath Tagore skaffade sig kunskap genom privata lärare som lärde honom olika ämnen i hemmet och korrekt utbildning slutfördes genom detta. Rabindranath Tagore åkte senare till England för högre studier där han inte kunde hitta en bättre utbildningsstrategi och återvände tillbaka till Indien.


Rabindranath Tagore var attraherad av poesi och skrivande sedan barndomen, vilket alltid fick honom att skriva nya ofta. Hans poesi publicerades i en tidskrift från den tiden när Rabindranath Tagore var vid sexton års ålder. Det missnöje han kände när han upplevde det traditionella utbildningssystemet i England inspirerade honom att starta en institution i Indien. Det nu känt som Vishwabharati University i Santiniketan grundades av Rabindranath Tagore som från början var en skola. Sedan omvandlades skolan till en högskola och senare till ett välkänt universitet i vårt land. Tillsammans med att vara en begåvad poet Rabindranath Tagore var också känd för sina andra talanger som att vara humanist, filosof, patriot, romanförfattare, sångare, essäist, etc.


Han var begåvad personal sedan barndomen och blev uppskattad för allt han gjorde. Rabindranath Tagore använde sina talanger och verk för att sprida skönheten i vårt land och dess kultur över hela världen. En av hans berömda dikter Geetanjali skriven på hans modersmål konverterades till engelska av Rabindranath Tagore under hans långa resa till England. Senare tilldelades han Nobelpriset under året för detta engelska översatta verk och bar äran att vara den första icke-västerländska individen att vinna ett sådant pris. Rabindranath Tagore använde varje karaktärs känslomässiga och mystiska tillvägagångssätt för att skulptera ett verk som fick honom all hans ära. Han var en genifilosof som använde alla sina ordspel för att locka och påverka det indiska folket i tider av frihetskamper för att följa hans väg och stödja honom.


Rabindranath Tagore var en poet som älskade att hålla sig till det bengaliska språket när det gäller hans verk. Rabindranath Tagore komponerade två av de berömda låtarna och som tillhör Rabindra Sangeet-serien som fortfarande hyllas som två olika länders nationalsång. Rabindranath Tagore missade aldrig att nämna sociala, kulturella och moraliska frågor i sina dikter, sånger och andra former av verk. Rabindranath Tagore var så patriotisk att han avvisade och gav tillbaka det hederspris som britterna tilldelade honom under året som en protestgest mot den oetiska handlingen med massakern i Jallianwala Bagh, där hundratals människor inklusive kvinnor och barn dödades av brittiska tjänstemän.


Senare deltog Rabindranath Tagore och ledde många nationalistiska rörelser tillsammans med andra frihetskämpar. Rabindranath Tagore var en stor vän till Mahatma Gandhi vilket också motiverade honom att arbeta för Indiens självständighet. Rabindranath Tagore försökte alltid ge en gnista av enhet i den indiska medborgarens sinnen genom sina verk och poesier så att de alla kan arbeta tillsammans för självständighet. Rabindranath Tagore använde sina berättelser för att sprida fred och harmoni bland alla typer av människor som hellre slogs om sina olikheter som religion, kast, färg, etc. Några av de berömda kompositionerna förutom nationalsången var Puravi av Rabindranath Tagore. I den här serien introducerade han en samling morgon- och kvällssånger som talade om många moraliska, religiösa, politiska och socialt viktiga frågor i hans tid.


Rabindranath Tagore använde sin penna och papper för att diskutera många svårigheter som medmänniskor ställs inför. Den berömda skriften Galpaguccha skriven av Rabindranath Tagore berättade en grupp berättelser som visar och sätter ljus på indianernas svårare liv fyllt av fattigdom, diskriminering, efterblivenhet och analfabetism. Rabindranath Tagore var en religiös man med många andliga tänkesätt. Denna övertygelse har hjälpt honom att ta sig ur svårigheterna under krisen. Rabindranath Tagore har bidragit med sitt liv och arbete för sitt land och dog tyvärr redan innan han bevittnade Indiens självständighet den 7 augusti året Rabindranath Tagore är kompositören av den indiska nationalsången Jana Gana Mana som också hade vunnit Nobelpriset för litteratur.


Förutom att vara kompositör var han också Brahmo Samaj-filosof, bengalisk poet, dramatiker, bildkonstnär, målare samt romanförfattare. Rabindranath Tagore var också en social aktivist som förändrade bengalisk litteratur genom att avskräcka de gränser som begränsade den inom ramen för traditionella indiska system. Även om Rabindranath Tagore var en vis, gjorde hans fiktiva verk honom till en sann och berömd indisk personlighet. Faktum är att idag också människor minns honom för hans mercuriala och andliga sånger. Människor från olika länder beundrade hans arbete och tilldelade honom Nobelpriset, vilket gjorde honom till den första icke-européen som fick det priset. Rabindranath Tagore föddes den 7. De hade båda 13 barn och Rabindranath Tagore var den yngsta bland dem.


Rabindranath Tagore förlorade sin mor i mycket ung ålder och under denna tid gick han med i den bengaliska renässansen. Hans intresse och nära kontakt med den vanliga mänskligheten drar hans uppmärksamhet mot landet för att göra några sociala reformer. Sedan startade han en skola vid Santiniketan där han följde de upanishadiska idealen om utbildning. Han engagerade sig också i den indiska nationalistiska rörelsen och följde sina egna icke-sentimentala och visionära sätt. Gandhi Ji var en hängiven vän till honom. Hans enorma kärlek till landet sågs när han gav tillbaka den ära som den brittiska regeringen gav som en protest mot den brittiska politiken i landet.


Han var en bra författare och fick framgång i att skriva i sitt hemland Bengalen. Några av hans udda diktvolymer är som Manasi, Sonar Tari, Gitanjali, Gitimalya, Balaka, etc. Förutom poesier var han också känd för att skriva dansdramer, musikdramer, essäer, resedagböcker, självbiografier, etc. Rabindranath Tagore var också känd som Rabindranath Thakur och mer populärt som Gurudev. Han var en stor indisk poet som har gett många kända skrifter till landet. Utan tvekan var han en störste poet efter Kalidas. Nu är han välkänd över hela världen som en av de största indiska poeterna och författaren i alla åldrar. Han föddes i en rik och kultiverad familj i Jorasanko, Kolkata den 7 maj, till Maharshi Debendranath Tagores pappa och Sarada Devis mamma.


Han förlorade sin mor när han var fjorton år. Han utvecklade intresset för att skriva dikter i sin tidiga ålder. Han var också en målare, en filosof, en patriot, en pedagog, en romanförfattare, en sångare, en essäist, en sagoförfattare och en konstruktiv arbetare. Hans stora författarskap i form av romaner och noveller visar på hans visdom, djupa erfarenhet och förståelse för mänsklig karaktär. Han var den första indianen och första asiaten som fick detta pris. Han var grundaren av Vishwabharati University i Santiniketan i sina stora skrifter inspirerar och uppmuntrar fortfarande människor i landet.


Rabindranath Tagore var en berömd indisk poet som populärt kallas Gurudev. Han föddes i Kolkata den 7 maj i en rik och kulturell familj. Hans föräldrar var Maharishi Debendranath far och Sharda Devi mor. Han var mycket intresserad av att skriva dikter från sin barndom. Tillsammans med att vara en stor poet var han också humanist, patriot, målare, romanförfattare, sagoförfattare, pedagog och filosof. Han var en kulturell ambassadör för landet som spred kunskapen om indisk kultur över hela världen. Han var ett talangfullt och geni barn av sin tid som gjorde stora verk. Han var som en uppgående sol inom diktskrivandets område.


Han hade väl visat folkets mentala och moraliska anda genom sina skrifter i dikt- eller berättelseformer. Han var full av sorg över massakertragedin i Jalianwala Bagh där många oskyldiga människor inklusive kvinnor och barn dödades den 13 april i Amritsar av generalen Dyer och hans soldater. Han var en stor poet men också en patriot som alltid trodde på livets enhet och dess uttryck. Genom sina skrifter gjorde han sitt bästa för att föra människor mycket närmare för att förena dem för att upprätthålla kärleken, freden och broderskapet.


Han hade beskrivit väl om kärlek och harmoni genom sin poesi och berättelser. Hela hans liv ger också den klara synen på kärlek och harmoni till varandra. Rabindranath Tagore, en stor indisk poet, föddes den 7 maj i Calcutta, Indien till Debendranath Tagore och Sarada Devi. Han föddes i en rik och kulturell brahminfamilj. Han tog sin tidiga utbildning hemma under privatlärare och gick aldrig i skolan men gick till England för högre studier. Han började skriva dikter när han var åtta år gammal. Hans poesi publicerades under pseudonymen Bhanushingho Sun Lion när han bara var sexton.


Han åkte till England för att studera juridik men återvände till Indien innan han slutförde för att fortsätta karriären som poet och författare. Han översatte sitt verk Geetanjali till engelska under den långa sjöresan till England. Han belönades med Nobelpriset i litteratur under det år som hans Geetanjali publicerades. Han har nämnt mystiken och den sentimentala skönheten i den indiska kulturen i sitt författarskap, för vilket en icke-västerlänning hedrades med prestigefyllda utmärkelser första gången. Tillsammans med att vara en berömd poet var han också ett geni, författare, romanförfattare, bildkonstnär, kompositör, dramatiker och filosof.


Han visste väl hur man behärskar språket när han skrev dikter eller berättelser. Han var en bra filosof genom vilken han påverkade ett stort antal indianer under frihetskampen. Hans bidrag till den indiska litteraturen är mycket stort och oförglömligt. Hans kreativa författarskap, oavsett om det är i form av dikter eller berättelser, är oomtvistade än idag. Kanske var han den första som överbryggade klyftan mellan väst och öst genom sina effektiva skrifter. En annan komposition av honom var Puravi där han nämnde kvällssånger och morgonsånger under många ämnen som sociala, moraliska, kulturella, religiösa, politiska, etc. Manasi skrevs av honom där han samlade några sociala och poetiska dikter. De flesta av hans skrifter var baserade på livet för människor i Bengal.

No comments:

Post a Comment